Subiect "gr2 stagiu aferent" Deschis de oancea grigore la data: 11/17/2016 1:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
gr2 stagiu aferent
Scris de: oancea grigore la data: 11/17/2016 1:46am
Gen:m
Data nasterii:23 08 1989
Stagiul de cotizare:21ani 11 luni 20 zile grupa 2 de munca
Alte date:
Intrebare:este corect un stagiu aferent de 5 ani si 3 luni si daca pentru a mai primi 3 luni pemtru acele 11 luni si 20 zile se mai poate face ceva ca sa mi le adauge la punctajulpensiei
Re: gr2 stagiu aferent
Scris de: la pensie la data: 11/18/2016 4:18am
Data nastere este gresita.
Pentru a primi stagiu suplimentar pentru un stagiu de 1 an incomplet in gr II nu exista solutie.
Scris de: oancea grigore la data: 11/18/2016 11:33am
Gen:
Data nasterii:1969
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:ca sa fac anul complect cate zile pot lucra in conditi deosebite sa primesc 3 luni
Scris de: la pensie la data: 11/18/2016 2:27pm
Nu intelegem rostul intrebarii dv
Pentru stagiile de cotizare in grupele de munca sunt acordate urmatoarele avantaje
1 Un stagiu de cotizare suplimentar In cazul prezentat de dv legea pensiilor 263/2010 prevede ca stagiile de cotizare suplimentare sunt calculate separat pentru stagiile realizate inainte de 01 aprilie 2001 in gr II (art 17 alin 1 ) si separat pentru stagiile de cotizare lucrate in grupa conditii deosebite dupa 01 aprilie 2001 (art 18 litera a). Deci stagiul de cotizare realizat in gr II arfi putut sa fie completat inainte de 01 aprilie 2001 cu 10 zile si astfel ar fi realizat 22 ani in gr II si ar fi beneficiat de un stagiu de cotizare suplimentar de 5 ani si 6 luni. Acum nu se mai poate completa stagiul lucrat in un an incomplet in gr II de munca lucrat inainte de aprilie 2001. Daca doreste sa realizeze un stagiu de cotizare in conditii deosebite de 22 ani trebuie sa mai lucreze 10 zile in conditii deosebite dar nu va primi stagiu de cotizare suplimentar de 3 luni.
2 Reducerea varstei de pensionare care in cazul stagiului de cotizare in grupa II realizat pana acum este de 4 ani si 6 luni iar daca se mai completeaza si realizeaza 22 ani in grupa II (asimilata cu conditii deosebite) si conditii deosebite are dreptul la reducerea varstei de cotizare cu 5 ani. In ambele cazuri beneficiaza de reducerea varstei de pensionare daca isi completeaza stagiul de cotizare si realizeaza stagiul complet de cotizare de 35 ani (inclus si stagiul de cotizare suplimentar pentru stagiul in grupele de munca).
3 Majorarea cu 25 % a punctajelor lunare realizate in perioada lucrata in grupele de munca din gr II si conditii deosebite fara alte conditii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1