Subiect "intrebare" Deschis de Vrajitoru Neculai Eugen la data: 11/18/2016 2:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: Vrajitoru Neculai Eugen la data: 11/18/2016 2:22am
Gen:
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:44 de ani
Alte date:Din 44 de ani,13 ani si 9 luni sunt realizati in sectorul militar din care 10 ani si 9 luni in conditii speciale.Prin decizia din 03.10.2016 in baza art.19 din legea 223/2015 am fost pensionat cu pensie de serviciu la limita de varsta[dif.pana la 13ani si 9 luni e scoala militara]
Intrebare:Pentru diferenta de ani lucrati in civilie se ia in calcul si vechimea din armata si mi se reduce la varsta de pensionare cei 5 ani de care beneficiez ca urmare a lucrului in conditii speciale din armata?
2]in caz contrar ma voi putea pensiona anticipat la implinirea varstei de 60 ani in sectorul public?
3]I n baza art.122 din legea 223/2015 in prezent pot solicita sa mi se recalculeze pensia in baza legii 263/2010 actualizata si unde trebuie sa ma adresez?
Va multumesc din suflet
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 11/18/2016 5:41am
Dv nu trebuie sa cereti recalcularea pensiei militare deoarece beneficiati de doua pensii : pensia de serviciu pentru limita de varsta pe care ati primit-o conform prevederilor legii pensiilor militare 223/2015 si pensia din sectorul public.
In sectorul public aveti urmatoarele drepturi la pensie.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in anul 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La calculul punctajului pensiei din sectorul public se ia in calcul numai stagiul de cotizare din acest sector iar stagiul de cotizare lucrat in sectorul militar se ia in calcul numai ca vechime pentr calculul reducerii varstei de pensionare.
Pentru stagiul de 10 ani si 9 luni in conditii speciale aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani care se adauga la stagiul de cotizare.
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani adica in anul 2018.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1