Subiect "Cand ma pot pensiona pt limita de varsta si cind anticipat tinand cont de noau lege promulgata pt personele ce-au fost incadrate in grupe?" Deschis de fleancu florina la data: 11/19/2016 1:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand ma pot pensiona pt limita de varsta si cind anticipat tinand cont de noau lege promulgata pt personele ce-au fost incadrate in grupe?
Scris de: fleancu florina la data: 11/19/2016 1:41am
Gen:feminin
Data nasterii:28 03 2016
Stagiul de cotizare:34 ani 5 luni 1 zi la data de 29.03.2013, data cind a fost emisa decizia pt pensia de invaliditate,in urma depunerii actelor doveditore pt gr a II a.
Alte date: 15 octombrie 2012, sunt pensionata gr III si lucrez program de 4 ore.
Intrebare:As dori sa-mi spuneti daca se poate in aceleasi conditii de gr III de invaliditate si cu mentinerea programului de 4 ore cind ma voi putea pensiona anticipat si cand pt limita de varsta .
Va multumesc anticipat pt raspuns !
Re: Cand ma pot pensiona pt limita de varsta si cind anticipat tinand cont de noau lege promulgata pt personele ce-au fost incadrate in grupe?
Scris de: fleancu florina la data: 11/19/2016 1:59am
fleancu florina :
Gen:feminin
Data nasterii:28 03 2016
Stagiul de cotizare:34 ani 5 luni 1 zi la data de 29.03.2013, data cind a fost emisa decizia pt pensia de invaliditate,in urma depunerii actelor doveditore pt gr a II a.
Alte date: 15 octombrie 2012, sunt pensionata gr III si lucrez program de 4 ore.
Intrebare:As dori sa-mi spuneti daca se poate in aceleasi conditii de gr III de invaliditate si cu mentinerea programului de 4 ore cind ma voi putea pensiona anticipat si cand pt limita de varsta .
Va multumesc anticipat pt raspuns !

In decizia de pensionare din 29.03.2016 s-au luat in calcul 10 ani si 8 luni cf.gr II(lg3/1977), stagiul aferent grupe /conditii de munca de 2 ani si 6 luni
Adauga un raspuns in subiecte "Cand ma pot pension
Re: Cand ma pot pensiona pt limita de varsta si cind anticipat tinand cont de noau lege promulgata pt personele ce-au fost incadrate in grupe?
Scris de: la pensie la data: 11/23/2016 1:25pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 martie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Ultimile modificari aduse legii pensiilor, in privinta stagiilor de cotizare in grupele de munca, nu modifica datele dv de iesire la pensie, care sunt urmatoarele :
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani si 8 luni lucrat in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani adica in 28 martie 2021
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 57 ani adica in 28 martie 2018, dar sfatul nostru este sa nu cereti asemenea pensie atata timp cat va incadrati in gradul III de invaliditate.
Daca va mentineti in gradul III de invaliditate si lucrati cu jumatate de norma inca 1 an si 7 luni, dupa 15 mai 2018 puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata, daca nu va mai puteti incadra in gradul III de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1