Subiect "punctaj abi de facultate la zi" Deschis de Maria la data: 11/24/2016 1:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj abi de facultate la zi
Scris de: Maria la data: 11/24/2016 1:57am
Gen:
Data nasterii:1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:facultate la zi: 1976-1980
Intrebare:Este posibil ca cei 4 ani de facultate la zi sa adune la punctajul total numai 0.14 puncte? Am primit decizia de pensie pentru limita de varsta; am fost pensionata anticipat. Diferenta intre punctajele totale din cele 2 decizii de pensionare, este de 0.14 puncte. Este posibil asa ceva, sau este o mare greseala de la Casa de Pensii? Va multumesc foarte mult.
Re: punctaj abi de facultate la zi
Scris de: la pensie la data: 11/25/2016 12:53pm
Credem ca faceti o gresala adica diferenta nu este intre punctajele totale ci intre punctajele medii.
Nu putem verifica daca a fost facut calculul corect deoarece nu ati dat toate datele necesare. Pentru aceasta trebuia sa dati :
- Luna de nastere (de ea depinde stagiul complet de cotizare)
- Daca dupa facultate v-ati angajat inainte de 01 octombrie 1980 si cand.
- Tipul primei pensii si anul cand ati obtinut cele doua tipuri de pensii.
- Daca prima pensie a fost diminuata (in cazul pensiei anticipate partiale )
In lipsa acestor date am considerat luna de nastere ianuarie 1956 si ca nu v-ati angajat dupa facultate inainte de 01 octombrie 1980.
In acest caz calculul punctajului pentru perioada studiilor universitare se face astfel.
- Se calculeaza punctajele lunare si anuale luand in calcul salariul minim pe economie din acea perioada.
Astfel pe perioada 01 oct 1976 - 30 septembrie 1980 rezulta un punctaj anual total de 2,45623 puncte
- Se calculeaza cresterea punctajului mediu impartind cresterea punctajului total de 2,45623 puncte cu stagiul complet de cotizare care este de 30 ani si 4 luni (30,33333) daca v-ati nascut in ianuarie 1956 si rezulta o crestere a punctajului mediu cu 0,08097 puncte
- Se inmulteste cresterea punctajului mediu cu indicele de corectie acordat la prima pensie (acesta variaza intre anii 2011 si 2016 de la 1,06 la 1,17). Necunoscand acest an nu putem face acest calcu.
Deci cresterea punctajului mediu al pensiei cu 0,14 mai contine si alta influenta in afara studiilor universitare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1