Subiect "calcul pensie" Deschis de silvia la data: 11/25/2016 6:27pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: silvia la data: 11/25/2016 6:27pm
Gen:f
Data nasterii:20.02.1955
Stagiul de cotizare:40ani
Alte date:
Intrebare:Va multumesc pentru raspunsul anterior! Revin cu intrebarea daca pot face ceva pentru ca veniturile realizate prin contractul de colaborare cu UPB (intre anii 2000-2002) sa-mi fie luate in considerare la calcularea pensiei pentru limita de varsta (mentionez ca aceste venituri nu mi-au fost luate in considerare de casa de pensii sector 6, deoarece in adeverintele de venit eliberate de UPB se specifica ca UPB nu a platit contributia pentru asigurarile sociale).Multumesc pentru ajutor!
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 11/27/2016 8:55am
Unul din principiile legilor pensiilor 19/2000 (art 2 litera e) si 263/2010 (art 2 litera c) este principiul contributivitatii „conform caruia fondurile de asigurari sociale se constituie pe baza contributiilor datorate de persoanele fizice si juridice, participante la sistemul public, drepturile de asigurari sociale cuvenindu-se pe temeiul contributiilor de asigurari sociale platite”
Avand in vedere cele de mai sus noi credem ca nu exista cale pentru ca veniturile pentru care nu s-a platit contributia de asigurari sociale sa fie luata in calculul pensiei.
Totusi credem ca ar trebui sa consultati si un avocat in privinta sanselor de castig daca deschideti o actiune in justitie (la tribunal).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1