Subiect "Pensie la limita de varsta" Deschis de Baciu Cristina la data: 11/28/2016 2:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie la limita de varsta
Scris de: Baciu Cristina la data: 11/28/2016 2:46am
Gen: F
Data nasterii:1966
Stagiul de cotizare:
Alte date: Am lucrat din luna martie 1986, pana in luna Octombrie 2003 in grupa a-II- de munca fara intrerupere. Din anul 2007 si pana in prezent lucrez in Spania cu acte legale.
Intrebare:Cand am dreptul la pensie , si daca anii lucrati in Spania se aduna cu vechimea lucrata in tara. Cum se procedeaza cu anii lucrati in Spania. Va multumesc!
Re: Pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 11/29/2016 2:42am
Cei care au lucrat in doua tari din Uniunea Europeana primesc o pensie comunitara.
Pensia comunitara este compusa din doua componente calculate conform legislatiei fiecarei tari din UE si aceste componente pot fi transmise la domiciliul pensionarului.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare daca este necesar pentru deschiderea dreptului la pensie.
In Romania aveti urmatoarele drepturi
Data sau varsta de iesire la pensie depinde si de luna de nastere pe care nu ati precizat-o.
Daca vreti va puteti calcula singura varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare utilizand programul de calcul de la pagina de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani si 7 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar de 4 ani si 3 luni. Tot pentru acest stagiu beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni daca va completati satagiul de cotizare cu cca 4 ani si realizati stagiul complet de cotizare cumuland stagiul de cotizare lucrat in Romania, stagiul suplimentar pentru grupa de munca, stagiul de cotizare lucrat in Spania si completarea de mai inainte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1