Subiect "vechime" Deschis de NICOLAE GHEORGHE la data: 11/28/2016 2:14pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechime
Scris de: NICOLAE GHEORGHE la data: 11/28/2016 2:14pm
Gen:m
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:41
Alte date:
Intrebare: ce beneficii mai am daca lucrez peste 43 ani
Re: vechime
Scris de: la pensie la data: 11/29/2016 3:14am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in anul 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Avand stagiul de cotizare de 41 ani beneficiati de pensie anticipata partiala, diminuata, dupa varsta de 60 ani. Diminuarea acestei pensii depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului
Daca lucrati in continuare si realizati stagiul de cotizare de 43 ani atunci cand realizati acest stagiu (dupa varsta de 60 ani) beneficiati de pensie anticipata, nediminuata.
Pe langa avantajele de mai sus pentru oricare perioada lucrata in plus creste punctajul pensiei.
Scris de: NICOLAE la data: 12/01/2016 8:47am
Gen:m
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:41
Alte date:
Intrebare:cum i cat creste punctul de pensie sa stiu daca merita sa mai lucrez peste 43 ani de munca ,si daca fac 43 de ani de munca si ies la pensie anticipata pot sa mai lucrez si sa iau si pensia?
Scris de: la pensie la data: 12/02/2016 8:05am
Nu va putem preciza cresterea pensiei daca lucrati peste 43 ani deoarece aceasta crestere depinde de perioada lucrata si de salariul pe care il obtineti in perioada lucrata.
Pensiile anticipate partiale si anticipate (indiferent de stagiu de cotizare) nu pot fi cumulate cu salariu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1