Subiect "PENSIE ANTICIPATA PARTIALA" Deschis de doina macovei la data: 11/29/2016 11:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
Scris de: doina macovei la data: 11/29/2016 11:56am
Gen:f
Data nasterii:19.02.1961
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:6 ani, grupa 1
Intrebare:Buna ziua ,va rog frumos sa imi spuneti,am lucrat la Filatura ,,11 Iunie -Cisnadie ,Sibiu,in anii 1981-1986 ,dupa cum stim nu mai exista aceasta fabrica,de unde pot sa cer anii de grupa 1 ,cui sa ma adresez,va multumesc mult,cu respect
Re: PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
Scris de: la pensie la data: 11/30/2016 8:25am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 19 februarie 2023, la varsta standard de pensionare de 62 ani, stagiul complet de cotizare de 32 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiile de 6 ani in gr I aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 3 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 35 ani.
Pentru stagiile de 6 ani lucrat in conditii speciala aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteati pensiona cu pensie pentru limita de varsta de la varsta de 59 ani adica in data de 19 februarie 2020.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, dupa varsta de 57 ani. Diminuarea acestei pensii depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului
Evidenta stagiilor lucrate la o intreprindere este pastrata in arhiva de personal a intreprinderii. La incetarea activitatii unei intreprinderi arhiva de personal este preluata in administrare de o alta institutie cu acordul filialei arhivelor statului din acel judet. Intrepriderea care a luat in administrare arhiva de personal a intreprinderea la care ati lucrat are obligatia sa va elibereze, contra cost, a unei adeverinte cu stagiul lucrat de dv la intreprinderea desfiintata.
Deci dv trebuie sa gasiti intreprinderea care a preluat arhiva de personal a societatii la care ati lucrat dupa desfiintare si cautarea trebuie sa o incepeti de la filiala judeteana Sibiu a Arhivelor Statului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1