Subiect "Data ieșirii la pensie" Deschis de Carabelea Catalin la data: 11/30/2016 10:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data ieșirii la pensie
Scris de: Carabelea Catalin la data: 11/30/2016 10:34am
Gen: B
Data nasterii:06.09.1971
Stagiul de cotizare:24 ani grupa speciala ca polițist (6 luni la an) și 6 luni angajat în condiții normale după satisfacere stagiu militar.
Alte date:1 an satisfăcut stagiul militar si 1,10 luni Școală militara
Intrebare:Care este dată limita de pensionare
Re: Data ieșirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 12/02/2016 7:28am
Cei care au lucrat in sectorul public si cel militar primesc doua pensii diferite calculate in functie de prevederile legii 263/2010 in sectorul public si ale legii 223/2015 in sectorul militar.
In sectorul public aveti urmatoarele drepturi :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 06 septembrie 2036 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La pensia din sectorul public pentru punctajul pensiei se ia in calcul numai perioada lucrata in acest sector adica 10 luni iar celelalte stagii (cel lucrat si stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si scoala militara se iau numai ca vechime in calculul stagiului de cotizare). Deci in acest sector pensia va fi foarte mica.
Pentru stagiul de 24 ani in conditii speciale aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 12 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si scoala militara si realizati un stagiu total de 39 ani si 8 luni.
Pentru stagiul de 24 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani adica in data de 06 septembrie 2024.
In sectorul militar:
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 06 septembrie 2031 la varsta standard de pensionare de 60 ani.
Pentru stagiul de 24 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si va puteti pensiona cu pensie de serviciu pentru limita de varsta la varsta de 48 ani adica in data de 06 septembrie 2019 daca atunci sunteti militar activ.
Re: Data ieșirii la pensie anticipat sau anticipat partial
Scris de: Carabelea Catalin la data: 12/03/2016 3:45am
Gen:B
Data nasterii:06.09.1971
Stagiul de cotizare:24 ani condiții speciale (6 luni la an) si 6 luni condiții normale
Alte date:1 an stagiu militar si 1,10 ani Școală militara
Intrebare:Mulțumesc pentru răspunsul complet acordat! În condițiile de munca expuse în mesajul anterior si prezentate din nou, se poate comunica data când pot beneficia de pensie anticipata sau anticipata partial ?
Re: Data ieșirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 12/03/2016 4:03am
Daca beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 12 ani, fie in sectorul public fie in cel militar, nu mai puteti beneficia de anticiparea de 5 ani pentruca cele doua reduceri ale varstei de pensionare nu se cumuleaza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1