Subiect "Re: Data ieșirii la pensie anticipat sau anticipat partial" Deschis de Ionescu Catalin la data: 12/03/2016 5:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Data ieșirii la pensie anticipat sau anticipat partial
Scris de: Ionescu Catalin la data: 12/03/2016 5:37am
Gen:B
Data nasterii:01.09.1971
Stagiul de cotizare:25 ani polițist din care 24 condiții speciale
Alte date:1 an serviciu militar si 1,10 luni Școală agenți Politie. În prezent aștept decizie pensionare handicap gr3.in urmă unei interventii chirurgicale
Intrebare:Când pot trece din pensie boala in pensie varsta sau anticipata, inclusiv anticipata partial.C u respect!
Re: Re: Data ieșirii la pensie anticipat sau anticipat partial
Scris de: la pensie la data: 12/04/2016 10:01am
Dv lucrand in sectorul militar va pensionati conform legii pensiilor 223/2015
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 septembrie 2031 la varsta standard de pensionare de 60 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 24 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta la varsta de 48 ani adica in data de 01 septembrie 2019, daca atunci mai beneficiati de pensie de invaliditate din sectorul militar sau sunteti cadru militar activ.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca.
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala, la orice varsta daca sunteti trecut in rezerva ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu de catre comisia de expertiza militara.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1