Subiect "Pensie" Deschis de Draghici Gheorghe la data: 12/07/2016 2:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Draghici Gheorghe la data: 12/07/2016 2:56am
Intrebare:Am depus dosarul de pensie in data de 04.04.2016 si am primit decizie de respingere, pe care am contestato in termen legal la dosarul in data de 4 noiembrie 2016,acest dosar se afla si la ora actuala la CJP Mehedinti,imi puteti spune va rog daca este firesc ca acest dosar sa fie la ei sau trebuie trimis mai departe si in cat timp?,ce este de facut in situatia asta?,care imi sunt drepturile si o ultima intrebare,pot cei de la CJP Mehedinti sa emita o a doua decizie la dosarul de pensie?
Va multumesc
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 12/07/2016 7:40am
Nu va putem ajuta cu sfaturi utile daca nu va vrezentati situatia dv si motivul respingerii dosarului.
In mod normal rezolvarea dosarului nu dureaza asa mult decat in cazul unei situatii neclare. In lege se prevede ca dosarul de pensionare sa fie solutionat in 45 zile, dar in majoritatea cazurilor dureaza cca 2 - 3 luni
In cazul depunerii unei contestatii este posibil ca dosarul sa fie transmis catre Comisia Centrala de Contestatii dupa care sa fie returnat Casei judetene de pensii pentru reanalizare.
Perioada prevazuta in lege pentru solutionarea contestatiilor este tot de 45 zile insa in realitate contestatiile se rezolva de la cateva luni pana la un an.
Fara a cunoaste situatia dv nu putem sa o analizam si sa va prezentam sansele sa primiti un rezultat pozitiv. Daca raspunsul la contestatie este pozitiv vi se emita o noua decizie.
Aveti dreptul ca dupa scurgerea termenului legal de 45 zile de la depunerea contestatiei sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal). Actiunea in justitie este scutita de taxe.
Re: Pensie
Scris de: Draghici Gheorghe la data: 12/10/2016 7:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1