Subiect "Contestatie" Deschis de Bulboaca Victor la data: 12/07/2016 3:05pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Contestatie
Scris de: Bulboaca Victor la data: 12/07/2016 3:05pm
Gen:M
Data nasterii:18.03.1954
Stagiul de cotizare:43
Alte date:
Intrebare:Buna Ziua

As dori sa stiu cum at trebuie formulate o contestatie privind decizia de pensie pe cre am primit-o si in urma careia nu mi s-au acordat urmatoarele drepturi: acordul global,norma de hrana,turele de noapte si toxicitatea .
In urma caror legi as putea formula contestia .
Si ce pasi at trebui urmati pentru darea in judecata a Casei de pensii ?

Multumesc anticipat

Cu stima
Re: Contestatie
Scris de: la pensie la data: 12/08/2016 4:44am
Baza de calcul a punctajului pensiei este prezentata de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Prevederea legala in care se nominalizeaza drepturile mentionate de dv este anexa 15 de la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
In aceasta anexa este prevazut ca sumele castigate in acord global nu sunt luate in calcul dar intre timp ICCJ prin decizia 19/2011 a stabilit ca aceste sume sa fie luate in calcul ( intrebati la Casa de pensii daca este necesara deschiderea unei actiune in justitie pentru aceste drepturi.
Dreptul de hrana nu intra in baza de calcul a punctajului pensiei.
Pentru a fi luate in calcul aceste drepturi trebuie sa fie nominalizate in carnetul de munca sau daca nu trebuie sa atasati dosarului adeverinte doveditoare (nu ati precizat aceasta).
Contestatia se formuleaza de catre dv in functie de: baza de calcul a punctajului pensiei, informatiile date de noi si daca ati prezentat documentele doveditoare.
Pentru a ajunge la deschiderea unei actiuni in justitie trebuie sa urmati urmatorii pasi :
- Sa prezentati in dosarul de pensionare actele doveditoare intocmite conform prevederilor legale.
- Daca nu au fost luate in calcul nejustificat drepturile pentru care ati prezentat documente doveditoare trebuie sa faceti contestatie pe care o adresati Comisiei Centrale de Contestatii (se depune la registratura casei de pensii).
- Daca raspunsul la contestatie intarzie mai mult de perioada legala (45 zile) sau este nesatisfacator din punctul dv de vedere aveti dreptul sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal). Actiunea este lipsita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1