Subiect "valoarea punct pensie de la 01,01,2017" Deschis de GHEORGHE ADRIANA la data: 01/04/2017 4:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
valoarea punct pensie de la 01,01,2017
Scris de: GHEORGHE ADRIANA la data: 01/04/2017 4:06am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,as dori sa stiu daca s-a modificat(a crescut) valoarea punctului de pensie de la 01.01.2017,precum si sumele actuale la care se aplica CASS si impozitul . Va multumesc
Re: valoarea punct pensie de la 01,01,2017
Scris de: la pensie la data: 01/04/2017 10:47am
Valoarea punctului de pensie se stabileste prin legea de aprobare a bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul respectiv. In anii normali aceasta lege se promulga la initiativa guvernului in ultimile zile ale anului anterior.
Cum anul acesta nu a fost un an normal ci o adevarata „branbureala”in privinta investirii guvernului aceasta lege nu a fost promulgata si speram si noi ca si dv ca noul guvern sa propuna urgent aceasta lege pentru a putea fi promulgata la timp pentru a fi aplicata pensiilor platite pe luna ianuarie a acestui an.
Modul de calcul al impozitului si a cotributiei de asigurare de sanatate se stabileste prin codul fiscal. Din aceleasi motive de intarziere a investirii noului guvern modificarea codului fiscal nu a fost facuta la timp pentru a putea fi aplicat incepand cu 01 ianuarie 2017 si avem aceleasi sperante ca noul guvern care urmeaza a fi investit sa intreprinda masurile necesare de modificare a codului fiscal pentru a fi aplicate incepand cu 01 februarie 2017.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1