Subiect "recalculare" Deschis de prunescu horia la data: 01/12/2017 5:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: prunescu horia la data: 01/12/2017 5:18am
Gen:M
Data nasterii:10.11.1955
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:Din mai 2016 sunt la pensie partial anticipata pina in mai 2017 cu o penalizare de 9%.
Cind am depus dosarul mi s-a spus ca la implinirea virstei de 62 ani sa vin pt.recalculare.Puteti sa-mi spuneti despre ce poate fi vorba?
Multumesc!
Re: recalculare
Scris de: la pensie la data: 01/12/2017 10:00am
Presupunem ca la varsta de 62 ani aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta.
Conform art 67 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 „La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii ... si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale”
Deci in cazul dv presupunem ca aveti stagii de cotizare asimilate (stagiu militar, studii universitare sau pensie de invaliditate) care nu au fost luate in calculul pensiei anticipate partiale si se iau in calculul pensiei pentru limita de varsta. Aceasta recalculare se face din oficiu (fara cerere) daca aveti depuse actele necesare la dosarul de pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1