Subiect "recalculare pensie dupa pensionarea la limita de varsta pentru perioada lucrata prin cumul de functie cu pensia" Deschis de Florina la data: 01/20/2017 7:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie dupa pensionarea la limita de varsta pentru perioada lucrata prin cumul de functie cu pensia
Scris de: Florina la data: 01/20/2017 7:49am
Gen:feminin
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:42 ani
Alte date:
Intrebare:Dupa pensionarea la limita de varsta, respectiv 20.01.2014, am fost angajata cu cim 1/4 norma prin cumularea pensiei cu venitul obtinut de la societatea respectiva. Pe aceasta perioada am platit CAS , se poate recalcula pensia si cu aceste venituri, si ce anume trebuie sa fac?
Re: recalculare pensie dupa pensionarea la limita de varsta pentru perioada lucrata prin cumul de functie cu pensia
Scris de: la pensie la data: 01/22/2017 9:22am
Recalcularea pensiei pentru limita de varsta pentru perioadele in care ati cumulat pensia pentru limita de varsta cu salariul, pentru care ati platit CAS, realizat prin contract de munca se face la cerere conform prevederilor art 107 alin (4) din legea pensiilor 263/2010, fara a fi conditionata de un anumit numar de luni lucrate.
Pentru a cere recalcularea mergeti la Casa de pensii de care apartineti si depuneti o cerere fara a mai depune alte acte doveditoare, daca pentru sumele incasate ati platit CAS.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1