Subiect "PENSIE" Deschis de HURJUI NICOLAE la data: 01/25/2017 6:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE
Scris de: HURJUI NICOLAE la data: 01/25/2017 6:13am
Gen:M
Data nasterii:27/11.1962
Stagiul de cotizare:31 ANI
Alte date:sunt absolvent al institutului de marina promotia 1986 si am fost incadrat pana la 01.03.1991 ca ofiter mecanic (grupa II de munca); perioada de scolarizare 1982-1986 este trecuta in cartea de munca!de la 01.03.1991 pana la 31.05.1998 am fost ofiter ministerul de interne. am o perioada lipsa in cartea de munca pana la 01.03.1999 cand m-am angajat cu carte de munca in telecomunicatii, inginer fara grupa munca, pana la 30.06.2016. de la 01.07.2016 sunt angajat pe perioada determinata...intre timp am mai absolvit si facultatea de drept
Intrebare:cand si in ce conditii pot iesi la pensie anticipata?
Re: PENSIE
Scris de: la pensie la data: 01/26/2017 3:59am
Datele sunt neclare deoarece nu ati precizat daca perioada 1986 - 1991 ati lucrat ca ofiter mecanic in marina comerciala sau cea militara noi presupunem in cea comerciala.
Deasemeni nu ati precizat daca in perioada in care ati lucrat ca ofiter de interne ati beneficiat de grupa de munca, noi presupunem ca da.
In aceste conditii aveti dreptul la doua pensii una din sectorul militar si altul din sectorul public
In sectorul militar
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 27 februarie 2020 la varsta standard de pensionare de 57 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare in sectorul militar de 10 ani (incluzand si eventualele sporuri de stagiu pentru perioada lucrata in grupa de munca in perioada 1991 - 1998).
In sectorul militar nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece de aceasta beneficiaza numai cei care sunt cadre militare active la data iesirii la pensie.
In sectorul public
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 27 noiembrie 2027 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu putem sa va calculam daca aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare din cauza lipsei precizarilor specificate mai sus
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in 27 noiembrie 2022 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare realizati stagiul total de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru institutul de marina si nici stagiile de cotizare suplimentare pentru stagiile din grupele de munca. Diminuarea depinde de stagiul de cotizare pe care il veti avea atunci.
Scris de: HURJUI NICOLAE la data: 01/26/2017 6:07am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:intuitie ok! in marina comerciala iar la ministerul de interne 7 ani si 4 luni, grupa aIa.
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 01/27/2017 3:11am
In urma acestei precizari raspunsul nostru din sectorul public se modifica astfel :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 27 noiembrie 2027 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 7 ani in gr I si 4 ani in grupa II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii superioare .
Pentru stagiile de 7 ani in conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in 27 mai 2024.
Pentru stagiul de cotizare de 4 ani in conditii deosebite (nu ati data angajarii) nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentruca acest stagiu este mai mic de 6 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in 27 noiembrie 2022 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru institutul de marina (in raspunsul anterior am gresit, stagiile de cotizare suplimentare pentru stagiile din grupele de munca se iau in calcul ). Diminuarea depinde de stagiul de cotizare pe care il veti avea atunci.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1