Subiect "pensie" Deschis de PETRACHE MARIUS la data: 01/27/2017 1:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: PETRACHE MARIUS la data: 01/27/2017 1:37am
Gen:Masculin
Data nasterii:20.10.1960
Stagiul de cotizare:39 ani si 4 luni
Alte date:Armata=1an si 4 luni(nu a fost cuprins in stagiu de cotizare);
Intrebare:In ce an am dreptul la pensie de limita de virsta si la pensie anticipata partial?
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 01/27/2017 1:05pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 20 octombrie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani adica in de 20 octombrie 2020. Diminuarea depinde de stagiul de cotizare pe care il veti avea la depunerea dosarului.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata dupa varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare si realizati 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.
Scris de: Petrache Marius la data: 01/28/2017 11:56am
AM LUCRAT=34 ANI SI 4 LUNI DIN CARE:
4 ANI SI 2 LUNI IN GRUPA I DE MUNCA;
16 ANI IN GRUPA A II DE MUNCA;
Intrebare:In ce an am dreptul la pensie de limita de virsta si la pensie anticipata partial?
Scris de: la pensie la data: 01/28/2017 3:11pm
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 4 ani in gr I si 16 ani in grupa II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 40 ani si 4 luni
Pentru stagiile de 4 ani in conditii speciale si 16 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 6 luni adica in 20 aprilie 2020.
Nu va puteti pensiona anticipat partial inainte de 20 aprilie 2020 deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1