Subiect "vechime" Deschis de ana nicorovici la data: 01/27/2017 2:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechime
Scris de: ana nicorovici la data: 01/27/2017 2:32am
Gen:F
Data nasterii:20.04.1958
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,as dori sa stiu cum se considera vechimea in munca cu timp partial ,inainte de anul 2000.
Ex.: daca am fost incadrata 2 ani cu jumatate de norma inainte de anul 2000,se considera norma intreaga la vechimea in munca ? sau cei 2 ani se considera 1 an vechime ?
Multumesc !
Re: vechime
Scris de: la pensie la data: 01/27/2017 1:23pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 20 mai 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de stagiul de cotizare pe care il veti avea la depunerea dosarului.
Situatia stagiului de cotizare cu timp partial nu este prezentat clar de dv si din aceasta cauza raspunsul nostru este conditionat astfel :
- Daca in acea perioada ati lucrat cu norma intreaga la functia de baza si cu contract cu timp partial lucrat la alt angajator aceasta perioada nu se ia in calculul vechimii .
- Daca in acea perioada nu ati mai lucrat la alt angajator cu norma intreaga sau cu timp partial se ia in calcul vechimea proportional cu timpul lucrat. Adica daca ati lucrat cu jumatate de norma timp de 2 ani se ia in calcul 1 an vechime.
- Daca ati lucrat cu jumatate de norma la functia de baza pentru crestera unui copil pana la 2 ani se ia in calcul vechime integrala adica vechime de 2 ani pentru 2 ani lucrati cu jumatate de norma pentru crestere copil.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1