Subiect "handicap din nastere" Deschis de elena costache la data: 01/27/2017 4:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
handicap din nastere
Scris de: elena costache la data: 01/27/2017 4:35am
Gen:feminin
Data nasterii:06.04.1965
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:cu facultate 3 ani
Intrebare:buna ziua
va rog frumos sa-mi dati un raspuns daca se poate in legatura cu situatia mea personala adica eu din nastere nu vad cu un ochi,acum la varsta de 52 de ani imi este din ce in ce mai greu asta din caza si a varstei.intrebarea mea este daca acest lucru dovedit cu acte medicale este considerat un handicap si ma poate ajuta sa ies mai devreme la pensie.
cu speranta ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat.
Re: handicap din nastere
Scris de: la pensie la data: 01/27/2017 1:46pm
Noi va putem preciza urmatoarele :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta fara reducerea varstei de de pensionare pentru starea de handicap in data de 06 februarie 2028 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani daca posedati un certificat de handicap pentru cel putin handicap mediu daca data de dobandirea handicapului este anterioara intrarii la facultate sau a angajarii.
Regretam ca noi nu va putem da nici o informatie privind posibilitatile dv de a va incadra intr-un grad de handicap si de a obtine un certificat de handicap prin care sa se certifice ca handicapul a fost dobandit inainte de intrarea la facultate si inainte de angajare.
Pentru incadrarea in un grad de handicap, stabilirea datei dobandirii handicapului si emiterea unui certificat in acest sens trebuie sa va adresati Comisiei de incadrare in handicap a persoanelor adulte, de pe langa Consiliul Judetean din judetul in care domiciliati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1