Subiect "indice corectie 2017" Deschis de Emil Bleaje la data: 01/29/2017 3:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice corectie 2017
Scris de: Emil Bleaje la data: 01/29/2017 3:19am
Gen:M
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
In proiectul de buget pe anul 2017 se prevede un indice de corectie de 1,14 de la 1 ianuarie si de 1,05 de la 1 iulie ac. Calculele sunt corecte, dar... daca ma pensionez pana la 1 iulie voi avea un punctaj mai mare cu 9%, respectiv o pensie mai mare avand in vedere marirea punctului de pensie de la 1 iulie. Parerea dumneavoastra care e?
Va multumesc
Re: indice corectie 2017
Scris de: la pensie la data: 01/30/2017 10:57am
Parerea dv este ca ca avet dreptate, daca va pensionati pana la 30 iunie 2017 beneficiati si de indice de corectie de 1,14 deci de un punctaj mediu mai mare si de cresterea valoarea punctului de pensie de la 1 iulie la 1000 lei si astfel veti obtine o pensie cu valoare mai mare cu 9 % fata de cea care ati primi-o daca va pensionati dupa 01 iulie 2017
Scris de: Emil Bleaje la data: 02/02/2017 1:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar "parerea mea este ca...". Sfatul dumneavoastra care e?
Alta intrebare: daca depun dosarul de pensionare anticipata partial, trebuie sa-mi inchei contractul individual de munca sau pot lucra in continure fara a incasa pensia?
Multumesc
Scris de: la pensie la data: 02/02/2017 8:48am
Aveti dreptate am gresit, trebuia spus „parerea mea”.
In prmul rand trebuie sa va precizam ca noi ezitam sa dam sfaturi pentru decizii care trebuie luate in viitor in conditiile in care prevederile legale pot fi modificate. In aceste conditii responsabilitatea hotararilor dv trebuie sa va apartina. Noi trebuie sa avem numai rolul sa va informam dupa cunostintele noastre.
Aveti dreptul sa continuati lucrul pe contract de munca existent de la depunerea dosarului de pensionare anticipata partiala pana la comunicarea deciziei de pensionare.
Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca la „data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei anticipate partiale” . Pentru a lucra in continuare dupa declararea incetarii de drept a contractului dv de munca angajatorul trebuie sa fie de acord cu incheierea unui alt contract de munca.
Pe de alta parte va putem informa ca asa cum ati observat dv acest avantaj probabil o vor observa si alti pensionari iar cei care iau decizii in acest domeniu vor lua anumite decizii care sa limiteze acest fenomen.
Ne amintim de o situatie similara care a fost in toamna anului 2010 si anume :
- Legea 19/2000 care prevedea o diminuare maxima a pensiei anticipate partiale de 30 % urma sa fie abrogata la 01 ianuarie 2011.
- Legea 263/2010 care urma sa intre in vigoare la data de 01 ianuarie 2011 prevedea o diminuare maxima a pensiei anticipate partiale de 45 %.
Aceasta situatie se cunostea din toamna anului 2010 si putea sa determine un val de cereri de pensie anticipata partiala la finele anului 2010. Pentru a se evita acest val de cereri s-a dat o reglementare care interziceau cererile de pensie anticipata partiala cu cca 3 luni inainte de ianuarie 2011.
Re: indice corectie 2017 invat
Scris de: ISTRATIE FLOAREA la data: 03/26/2017 3:47am
Ce parere aveti ca eu care implinesc varsta de pensionare in mai 2017 nu pot sa-mi depun dosar pentru limita de varsta in iunie pentru ca sunt in invatamant si trebuie sa ies la 1 septembrie? Ca urmare pierd la pensie intrucat se schimba indicele de corectie de la 1 iulie de la 1,14 la 1,05. Aveti o solutie ? In aceasta situatie sunt toate cadrele didactice care au dreptul de a iesi la pensie in acest an. Multumesc!
Scris de: NEATU NICOLAE la data: 04/01/2017 3:40am
ISTRATIE FLOAREA :
Ce parere aveti ca eu care implinesc varsta de pensionare in mai 2017 nu pot sa-mi depun dosar pentru limita de varsta in iunie pentru ca sunt in invatamant si trebuie sa ies la 1 septembrie? Ca urmare pierd la pensie intrucat se schimba indicele de corectie de la 1 iulie de la 1,14 la 1,05. Aveti o solutie ? In aceasta situatie sunt toate cadrele didactice care au dreptul de a iesi la pensie in acest an. Multumesc!
Scris de: NEATU NICOLAE la data: 04/01/2017 3:43am
ISTRATIE FLOAREA :

Nu este corect sa ai pensii diferite la doua persoane care au dosare identice.
Scris de: la pensie la data: 04/03/2017 9:32am
Pentru istratie Floarea
Nu putem sa comentam prevederile unei legi si nici numai dezavantajele unei profesii.
Solutii sunt mai multe dar nu fara alte dezavantaje astfel:
Cadrele didactice pot sa se pensioneze conform art 284 alin (3) din Legea educatiei nationale 1/2011, pentru motive temeinice, cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant, respectiv al inspectoratului scolar.
Orice angajat cu contract de munca poate cere unilateral incetarea contractului de munca prin demisie cu preaviz.
conform art 81 din legea 53/2003 Codul muncii.
Scris de: bobirica mircea la data: 06/28/2017 9:59am
Pensionat in 2010 limita de varsta, pensia actuala 1193 lei, cat va fi pensia mea incepand cu 1 iulie 2017 si daca se va lua in calcul indicele de corectie dev1,14 ,multumesc
Scris de: la pensie la data: 06/30/2017 3:47am
Pentru Bobirica Mircea
Daca in prezent, cand valoarea punctului de pensie este de 917,50 lei, aveti pensia de 1193 lei incepand cu 01 iulie 2017, cand valoarea punctului de pensie creste la 1000, pensia dv va fi de cca 1300 lei.
Daca v-ati pensionat initial inainte de 01 ianuarie 2011 la pensionare nu ati primit indice de corectie si nu veti mai primi indice de corectie decat daca se va modifica actuala lege a pensiilor 263/2010.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1