Subiect "punctaj pensie" Deschis de Henghelz Kamelia la data: 01/30/2017 7:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj pensie
Scris de: Henghelz Kamelia la data: 01/30/2017 7:39am
Gen:f
Data nasterii:03.04.1958
Stagiul de cotizare:39.1
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma lamuriti cu aceasta hotie:
-in perioada 01.04.2001-30.06.2007, in care punctajul e restrictionat(3,4,5 puncte)si calculul se face la suma a 3,4,5 salarii medii pe economie, iar venitul realizat personal este mult mai mare, de ce nu se acorda macar punctajul maxim:3,5 puncte, pentru acei ani.
-cine beneficiaza de punctaj maxim in aceea perioada???Nimeni??
Am primit decizia si am facut calculul in excel,totul rezulta la fel ca la casa de pensii, dar din pacate sunt furata prin acest mod de calcul.
Re: punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 01/31/2017 6:20am
Fara a incerca sa justificam modul de calcul aplicat in perioada mentionata de dv si nici sa va suparam, consideram ca expresia dv este cam exagerata.
Unul din princiile pe care se bazeaza legiile pensiilor 19/2000 si 263/2010 este principiul contributivitatii conform caruia „drepturile de asigurari sociale cuvenindu-se in temeiul contributiilor de asigurari sociale platite”
Cu alte cuvinte in perioadele respective ati platit CAS pentru o anumita suma limitata la 2 sau 5 salarii medii si aceia se ia in calculul punctajului pensiei.
Limitarea sumelor pentru care s-a platit CAS este prezentata de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php .
Scris de: Henghelz Kamelia la data: 02/01/2017 5:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc,
Imi pare rau pentru "expresie", stiu legea, dar nu mi-ati raspuns totusi la intrebare - in ce conditii si cine poate lua punctajul maxim?!!
Scris de: la pensie la data: 02/01/2017 7:07am
Si noi regretam ca am crezut ca raspunsul nostru a fost suficient de clar.
La pagina la care v-am trimis sunt indicate perioadele in care se limiteaza salariile (veniturile) pentru care se plateste CAS, sume care intra in calculul punctajului pensiei si perioadele in care aceste sume nu sunt limitate.
Evident ca pe perioadele in care sumele sunt limitate punctajul maxim il obtin cei care platesc CAS pentru sumele limita iar in perioadele in care sumele nu sunt limitate punctajul maxim il obtin cei care platesc CAS pentru suma cea mai mare.
Mai trebuie sa va atentionam ca limitarea nu se face la 2 sau 5 salarii medii lunare realizate ci la salarii medii utilizate la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si deci punctajele lunare sau anuale realizate nu sunt fix la 2 sau 5 puncte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1