Subiect "pensionare anticipata partiala" Deschis de Cioc Ionel la data: 01/30/2017 8:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare anticipata partiala
Scris de: Cioc Ionel la data: 01/30/2017 8:15am
Gen: masculin
Data nasterii:10.04.1963
Stagiul de cotizare: 36 ani si 9 luni efectiv lucrati
Alte date: 22de ani conditii deosebite grupa 2 de munca
Intrebare: La ce data pot iesi la pensie anticipat sau anticipat partial
Re: pensionare anticipata partiala
Scris de: Răducanu maria la data: 01/31/2017 3:37am
Gen:feminin
Data nasterii:15.12.1961
Stagiul de cotizare:37ani și 2luni
Alte date:10ani și 4luni grupa a-ll-a
Intrebare:când pot să mă pensionez anticipat și în ce condiții? Mulțumesc!
Scris de: la pensie la data: 01/31/2017 6:26am
Pentru Cioc Ionel
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 10 aprilie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 22 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 42 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 22 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani adica in data de 10 aprilie 2023.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata sau anticipata partial inainte de 10 aprilie 2023 deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca.
Scris de: la pensie la data: 01/31/2017 6:41am
Pentru Raducanu Maria
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 15 februarie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 10 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 39 ani si 8 luni.
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 2 luni adica in data de 15 februarie 2022.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de de 57 ani si 2 luni adica in data de 15 februarie 2019. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare avut atunci.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, la varsta de de 57 ani si 2 luni adica in data de 15 februarie 2019 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 9 luni si realizati stagiul de cotizarectotal de 40 ani si 5 luni.
Scris de: Cioc Ionel la data: 02/15/2017 3:14pm
Gen:Masculin
Data nasterii:27.04.1960
Stagiul de cotizare:36 ani si 9 luni
Alte date: Am lucrat in grupa a II de munca 22 de ani.
Intrebare: La ce data ma pot peniona anticipat sau anticipat partial?
Va multiumesc!
Scris de: la pensie la data: 02/17/2017 9:35am
Pentru Cioc Ionel
Se pare ca mai inainte ati gresit data de nastere !
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 27 aprilie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 22 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 5 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 42 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 22 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani adica in data de 27 aprilie 2020.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata sau anticipata partial inainte de 27 aprilie 2020 deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1