Subiect "pensie de invaliditate nerevizuibila" Deschis de Elena la data: 02/03/2017 6:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de invaliditate nerevizuibila
Scris de: Elena la data: 02/03/2017 6:36am
Gen:f
Data nasterii:29.05.1962
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:EU SUNT NASCUTA IN 1962 .05. SI AM PENSIE DE INVALIDITATE GR.3. PE DECIZIE VARSTA LIMITA DE PENSIONARE REDUSA (DEOARECE AM LUCRAT IN GRUPA II)ESTE DE 59 ANI SI 9 LUNI. LA NEREVIZUIRE SE TIN CONT DE ACEASTA ( adica pot fi nerevizuibila cu 5 ani inainte de 59 ani si 9 luni) SAU NUMAI DE LIMITA DE VARSTA NEREDUSA? POATE PRIMESC UN RASPUNS PENTRU CA DIN LEGE NU REIESE CONCRET. VA MULTUMESC
Re: pensie de invaliditate nerevizuibila
Scris de: la pensie la data: 02/03/2017 7:57am
In lege este prevazuta aceasta situatie astfel :
Art 53 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 precizeaza ca varsta standard de pensionare se stabileste conform anexei 5 la lege
Conform anexei 5 la legea pensiilor 263/2010 si a datei de nastere varsta standard de pensionare a dv este de 62 ani si 3 luni, si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Art 65 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 stabileste ca pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit acest stagiu cu pana la 8 ani.
Deci dv aveti dreptul la pensie anticipata partiala incepand cu data la care impliniti varsta de 57 ani si 3 luni.
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 02/05/2017 3:25am
la pensie :
In lege este prevazuta aceasta situatie astfel :
Art 53 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 precizeaza ca varsta standard de pensionare se stabileste conform anexei 5 la lege
Conform anexei 5 la legea pensiilor 263/2010 si a datei de nastere varsta standard de pensionare a dv este de 62 ani si 3 luni, si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Art 65 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 stabileste ca pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit acest stagiu cu pana la 8 ani.
Deci dv aveti dreptul la pensie anticipata partiala incepand cu data la care impliniti varsta de 57 ani si 3 luni.
Buna ziua si scuze pt interventie.
Eu stiam ca din pensia de invaliditate poti trece doar in pensie pt limita de varsta ,nu si la alt gen de pensie !
Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 02/06/2017 3:00am
Este evident ca celor care beneficiaza de pensie de invaliditate nu se recomanda sa ceara pensie anticipata sau anticipata partiala pentruca acestea sunt mai mici.
Insa celor care nu beneficiaza de scutirea de revizuire medicala si nu se mai pot incadra in un grad de invaliditate nu mai beneficiaza de pensie de invaliditate si atunci se poate pune intrebarea daca beneficiaza de pensie anticipata partiala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1