Subiect "Despre pensie la limita de varsta" Deschis de Turtoi Didina la data: 02/05/2017 5:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Despre pensie la limita de varsta
Scris de: Turtoi Didina la data: 02/05/2017 5:43am
Gen: F
Data nasterii: 1 sep 1956
Stagiul de cotizare: 23 ani, 5 luni, 4 zile
Alte date: din care 5 ani, 8luni si 7 zile in grupa a II-a de munca, efectuati inainte de anul 2000. La stagiul de cotizare de mai sus (efectiv lucrat) se adauga somajul din octombrie 1998 pana in iunie 1999, dupa care beneficiez de alocatie de sprijin pana in luna decembrie 2000. Din data 11.martie.2004 pana in 22 mai 2014 beneficiez de pensie de boala gradul 2. Din 22 mai 2014 pana in prezent trec in gradul 3 de pensie de boala.
Intrebare: Cand pot iesi la pensie de limita de varsta? Ce punctaj se acorda pentru perioada cat am fost in pensie de boala gradul 2 si cat pentru gradul 3? Va multumesc anticipat.
Re: Despre pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 02/06/2017 7:30am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 01 martie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 5 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 1 an si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj si venit de complectare precum si de pensie de invaliditate.
Pentru stagiul de 5 ani si 8 luni in gr II, asimilata cu conditii deosebite, nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece acest stagiu este mai mic de 6 ani.
Calculul punctajului pensiei pe perioadele de stagiu de cotizare asimilat pentru perioada in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj si venit de complectare precum si de pensie de invaliditate se face similar unui angajat care in aceste perioade ar fi castigat un salariu egal cu castigurile dv (respectiv indemnizatie de somaj, venit de completare si pensie de invaliditate).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1