Subiect "intrebare privind grupa 2" Deschis de burducea ioana la data: 02/06/2017 1:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare privind grupa 2
Scris de: burducea ioana la data: 02/06/2017 1:12am
Gen:f
Data nasterii:28 09 1963
Stagiul de cotizare:23
Alte date:
Intrebare:am lucrat 10 ani ca strungar apoi am urmat o policalificare si m-am calificat ca si laboranta .pina in 1989 am avut grupa 2 si dupa in cartea de munca nu mai este trecut nici o grupa de munca.mentionez ca in toti acesti ani am lucrat in laborator incercari meecanice in uzina siderurgica la otelu-rosu caras-severin .cind pot iesi la pensie
Re: intrebare privind grupa 2
Scris de: la pensie la data: 02/07/2017 2:41am
Datele sunt neclare. Am luat in calcul ca ati lucrat ca strungar in grupa II de munca un stagiu de 10 ani.
Pentru a face dovada ca ati lucrat in gr II de munca perioada lucrata ca strungar si perioada lucrata ca laborant trebuie sa cereti adeverinta de la intreprinderea la care ati lucrat. Daca intreprinderea nu mai exista trebuie sa va interesati cine a preluat, spre administrare, arhiva de personal a intreprinderii desfiintate. Aceasta are obligatia sa va dea adeverinta cu perioadele in care figurati ca ati lucrat in grupa de munca.
Posibilitatile de iesire la pensie cu datele prezentate sunt urmatoarele :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 28 martie 2026 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 4 luni avand un stagiu de cotizare mai mare decat stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 10 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de 25 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 15 ani lucrat in conditii deosebite puteti beneficia reducerea varstei de pensionare (cu 3 ani) numai daca va completati stagiul de cotizare cu 7 ani si 6 luni
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 57 ani si 6 luni daca deasemeni va completati stagiul de cotizare cu 7 ani si 6 luni.
Completarea stagiului de cotizare poate fi facut prin angajare, dar probabil este dificil pentru dv, sau prin contract de asigurare sociala cu Casa de pensii dar si aceasta cale poate fi dificila pentru dv deoarece trebuie platita o suma care poate fi greu de suportat de dv.
Noi va sfatuim sa clarificati situatia stagiului in grupa de munca cat mai urgent, inainte de aprilie anul acesta si sa reveniti cu date noi pentru o noua analiza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1