Subiect "baza de calcul punctaj lunar" Deschis de Dănăilă Constantin la data: 02/09/2017 3:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
baza de calcul punctaj lunar
Scris de: Dănăilă Constantin la data: 02/09/2017 3:32am
Gen:B
Data nasterii: 27.05.1955
Stagiul de cotizare: Peste 35 ani
Alte date: Am solicitat și am primit 3 adeverințe de la 3 case de pensii privind „Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001”.
Intrebare: În calculul punctajului lunar al pensiei, respectiv cuantumul pensiei, Casa de pensii București, unde am domiciliu actual, ia în calcul suma din CARNETUL DE MUNCĂ sau pe cea pentru care s-a plătit contribuție de asigurare socială (CAS) și care se găsește în „Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001”, primită de la Casa de pensii, în cazul meu de la Galați, Constanța și București.Sunt nedumerit, pentru că aceste sume sunt diferite. Astfel în luna aprilie 2001, în carnetul de muncă este înscris salariu tarifar de bază lunar de 4.866.553 lei, 15%IC, 25%SV, ceea ce ar înseamna 6995670 lei, iar în adeverință e trecut 6715843 lei,ș.a.m.d. Vă mulțumesc.
Re: baza de calcul punctaj lunar
Scris de: la pensie la data: 02/10/2017 3:33am
Daca va referiti numai la perioada dupa 01 aprilie 2001 toate casele de pensii iau in calculul pensiei sumele pentru care a fost platit CAS.
Nu avem elementele necesare sa determinam cauza diferentei semnalate de dv insa va atragem atentia ca dupa 01 aprilie 2001 angajatorii trimit lunar la Casa de pensii sumele realizate si sumele pentru care s-a platit CAS. Deci dv verificati coloana cu sumele realizate fiinca acestea pot fi diferite de calculul facut teoretic cu salariul tarifar si sporuri.
In privinta bazei de calcul a punctajului pensiei cititi si informatiile date de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1