Subiect "diferenta calcul intre centralizatorul de la casa de pensi si datele introduse in programul dumneavoastra pentru perioada 1980-1991" Deschis de CINDULET GHEORGHE la data: 02/09/2017 7:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
diferenta calcul intre centralizatorul de la casa de pensi si datele introduse in programul dumneavoastra pentru perioada 1980-1991
Scris de: CINDULET GHEORGHE la data: 02/09/2017 7:44am
Gen:
Data nasterii:25.07.1961
Stagiul de cotizare:47 ani,4 luni 14 zile
Alte date:Mentionez faptul ca detin urmatoarele documente: decizia de pensie,mod calcul de la casa de pensii,centralizator pe ani cu punctul de pensie,adeverintele eliberate de catre fostul angajator cu toate sporurile acordate.
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti unde gresec,atunci cind introduc datele din centralizatorul de la casa de pensi ,in programul dumneavoastra ,Pentru ca Sunt diferente la punctul anual , perioada 1980-1992 cind trebuie introduse si sporurile din adeverintele de la angajator.
Suma contributiva din centralizator este c-ea din cartea de munca ?
sporul de vechime trebuie introdus ?
sporul suplimentar se introduce ?
alte sporuri in suma fixa se introduc ?
pentru perioada cind se ia in calcul suma bruta declarata adica 2001-2015 ,cind nu introduc sporuri ,punctul de pensie din centralizatorul de la casa de pensii este calculat la fel si prin programul dumneavoastra.

Va multumesc !
Re: diferenta calcul intre centralizatorul de la casa de pensi si datele introduse in programul dumneavoastra pentru perioada 1980-1991
Scris de: la pensie la data: 02/10/2017 7:37am
Informatiile dv nu sunt clare
In perioada anterioara lui 01 aprilie 2001 are doua perioade distincte:
- O perioada anterioara lui septembrie 1992 in care ar trebui introduse in calcul salariul tarifar din carnetul de munca si sporurile in % si in suma fixa care se introduc in coloanele corespunzatoare
- O perioada in care sporurile au fost incluse in suma inscrisa in carnetul de munca. In aceasta perioada se introduc in coloana salarii sumele care includ si sporurile si nu se mai introduce nimic in coloanele sporuri in % si in suma fixa.
Aceasta perioada trebuia sa inceapa cu septembrie 1992 insa nu toti functionarii care au completat carnetele de munca au respectat aceasta data. Avand centralizatorul de la casa de pensii puteti verifica daca s-a respectat aceasta regula in cazul dv.
In analiza pe care o faceti in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 mai aveti in vedere ca in programul de calcul de pe site punctajele anuale contin si majorarile pentru contributia la pensie suplimentara calculate conform art 168 alin (1) din legea pensiilor care sunt evidentiate separat in decizia primita de la Casa de pensii.
Daca mai aveti nelamuriri veniti cu exemplu unui an in care precizati punctajul anual din centralizatorul primit de la Casa de pensii.
exemplu calcul punct de pensie
Scris de: CINDULET GHEORGHE la data: 02/14/2017 12:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:pentru anul 1984

suma contributiva spor vechime% pens.supl% alte spor fix

ianuarie 2111 3 2 72
februarie 2111 3 2 77
martie 2111 3 2 73
aprilie 2219 3 2
mai 2219 3 2
iunie 2219 3 2
iulie 2219 3 2
august 2219 3 2
septembrie 2219 3 2
octombrie 2219 3 2
noiembrie 2072 3 2
decembrie 2072 3 2

sumele sunt din desfasuratorul pe ani de la casa de pensi

punctaj anual 1984 =0.81176 pensie supl=0.11365 majorare grupa 0.23501
aceste sume sunt din centralizatorul cu punctaje anuale de la casa de pensii
Intrebare:va rog sa verificati unde este diferenta dintre modul de calcul din programul dumneavoastra si casa de pensi

VA MULTUMESC!
Re: diferenta calcul intre centralizatorul de la casa de pensi si datele introduse in programul dumneavoastra pentru perioada 1980-1991
Scris de: la pensie la data: 02/15/2017 2:36am
Nu este necesar sa sa ne dati datele introduse in program deoarece noi avem acces la aceste date.
In ceeace priveste punctajele iesite din calcul in programul de pe site daca faceti click pe „Datele introduse” aveti acces la punctajele anuale unde in tabelul cu datele introduse gasiti in anul 1984 punctajul anual de 0,92541 puncte care reprezinta suma intre punctajul anual pentru salariile si sporurile introduse si punctajul pentru pensie suplimentara . Adica 0,81176 + 0,11365 puncte
Privind punctajul pentru grupa nu putem aprecia daca a fost calculat corect pentruca nu ati precizat grupa in care ati lucrat. Punctajul pentru grupa precizat de dv este mai mare decat cel pentru gr II si mai mic decat cel pentru gr I, de aici presupunem ca daca punctajul este calculat corect aveti lucrate o perioada din an in gr I si alta perioada in gr II.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1