Subiect "Vechime incompleta" Deschis de Neda Rodica la data: 02/09/2017 10:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Vechime incompleta
Scris de: Neda Rodica la data: 02/09/2017 10:45am
Gen:fem.
Data 1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:14ani si 9 luni
Am vazut raspunsul dumneavoastra,m-am interesat si aici la Retraite Québec,serviciul acorduri internationale,mai intiii,eram obligata sa depun dosarul aici,cum foarte bine stiti,apoi mi s-a spus ca in cadrul acordului Canada Romania,se stipuleaza la articolul 12,alineat 1,2-b,3-a ca,conform legislatiei canadiene,3luni cotizate intr un an calendaristic,sunt considerate ca un an pentru completarea,ca vechime in munca;as dori sa stiu si parerea dumneavoasta,daca puteti sa va informati despre ce spune acest acord,in cauza aceste 3 luni care lipsesc la cei 15 ani de vechime
Re: Vechime incompleta
Scris de: la pensie la data: 02/10/2017 8:33am
Acest acord il puteti consulta si dv la adresa :
https://www.cnpp.ro/quebec
Probabil ca dv ati inteles gresit .
Actul normativ se numeste ”Intelegere in domeniul securitatii sociale intre Guvernul Romaniei si Guvernul Qebecului”
Prevederea la care va referiti nu este la art 12 ci la articolul 23 si nu este aplicabil in cazul dv pentruca aceasta prevedere se aplica prestatiilor calculate pentru perioada lucrata in Qebec iar dv ati precizat ca nu aveti stagiu de cotizare acolo ci numai in Romania. In acest caz vi se aplica prevederile art 24 alin 2 din aceasta intelegere iar legislatia din Romania prevede ca pentru a beneficia de pensie limita de varsta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 15 ani (fara a lipsi nici macar o zi).
In aceste conditii raman valabile precizarile facute de noi mai inainte privind posibilitatile de completarea a stagiului de cotizare din Romania.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1