Gen:F
Data nasterii:ian. 1958
Stagiul de cotizare:35 ani si 4 luni+4 ani facultate
Alte date:Pregatire dosar pensionare
Intrebare:
1. In luna mai 1993 ( 10.160 lei) si cateva luni din anii 1996 si 1997 mi-au fost acordate pe langa salariu si sporuri compensatii lunare in suma fixa de 11.000, 17.000 si 23.000 lei, trecute in carnetul de munca. Acestea intra la calculul pensiei ? Trebuie adeverinta pentru ele ?
2.Prin Contractul Colectiv de Munca la CFR ne-a fost acordat din 1990 pana in 2001 spor de vechime mai mare decat cel din legislatia la care faceti referire pe site, cu cateva procente. Pana in 1.10. 1998 la CFR nu ni s-a trecut sporul de vechime in carnetul de munca. Trebuie sa dovedesc acest spor cu adeverinte ? Imi va fi luat in calcul la pensie, chiar daca e mai mare decat cel stabilit prin lege sau trebuie sa actionez in instanta ?
Eu mi-am trecut in programul dvs. de calcul al pensiei sporul de vechime mai mare acordat si compensatiile de la pct. 1.
3.Dupa 01.04.2001 am introdus in programul dvs. venitul brut din declaratiile nominale depuse de angajator la CAS. Este corect ? In unele luni venitul brut realizat este mai mare decat plafonarea CAS de 3 sau 5 salarii din anii respectivi (datorita celui de-al 13-lea salariu, primelor, sumelor acordate pentru proiecte FEN, sume care am inteles ca intra la calculul pensiei dupa 01.04. 2001.Este corect cum am procedat ? Programul dvs. limiteaza automat baza de calcul la 3 sau 5 salarii medii pe economie in perioadele in care plafonarea a actionat si-mi calculeaza corect pensia ?