Subiect "depunere ordin de incetare contract de munca" Deschis de Moraru Rodica la data: 02/13/2017 5:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
depunere ordin de incetare contract de munca
Scris de: Moraru Rodica la data: 02/13/2017 5:52am
Gen:feminin
Data nasterii:22.05.1958
Stagiul de cotizare:39 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:
Am primite decizia de pensionare anticipata fara penalizare pe 05.12.2016 si am luat decizia de a lucra in continuare fara a beneficia de pensie (nu am depus ordinul de incetare a contractului de munca). Va rog sa-mi transmiteti daca mai pot lucra in continuare si sa depun ordinul de incetare a contractului de munca mai tarziu cand ma decid sa ies la pensie. Va multumesc.
Re: depunere ordin de incetare contract de munca
Scris de: la pensie la data: 02/14/2017 2:00am
Din punct de vedere al legislatiei pensiilor puteti lucra in continuare si dupa primirea deciziei de pensie anticipata. Pe aceasta perioada pensia este suspendata si va fi pusa in plata,fara a fi recalculata, la data depunerii dovezii de incetare a activitatii.
Complicatia apare din partea legislatiei muncii deoarece conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca la „data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei anticipate” . Pentru a lucra in continuare dupa declararea incetarii de drept a contractului dv de munca angajatorul trebuie sa fie de acord cu incheierea unui alt contract de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1