Subiect "cand pot iesi la pensie" Deschis de Anuta Laurentiu la data: 02/13/2017 12:17pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand pot iesi la pensie
Scris de: Anuta Laurentiu la data: 02/13/2017 12:17pm
Gen:B
Data nasterii:13.09.1956
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:facultate zi 5 ani, armata 9 luni
Intrebare:Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cand indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta, anticipat sau anticipat partial.
Re: cand pot iesi la pensie
Scris de: la pensie la data: 02/14/2017 3:25am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 13 septembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de stagiul de cotizare pe care il veti avea la depunerea dosarului.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare.
Scris de: Anuta Laurentiu la data: 02/14/2017 4:50am
Gen:B
Data nasterii:13.09.1956
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare: Va multumesc pentru raspuns. Va rog daca se poate sa-mi spuneti care este diminuarea pensiei, cum se calculeaza aceasta.
Scris de: la pensie la data: 02/14/2017 6:29am
Diminuarea pensiei anticipate partiale se calculeaza astfel :
- Se calculeaza numarul de ani de anticipare In cazul dv daca l-ati cere azi 14 februarie 2017 pana in 13 septembrie 2021 sunt 55 luni (lunile incomplete se considera intregi)
- Diminuarea pentru o luna se determina conform tabelului 2^1 de la art 65 alin (4) modificat prin legea 142/2016 unde in functie de stagiul de cotizare ce depaseste stagiul complet de cotizare (in cazul dv 35 ani) se determina diminuarea . Astfel in cazul dv avand stagiul complet de cotizare de 35 ani este depasit cu un stagiu sub 1 an corespunde o diminuare de 0,50 % pentru fiecare luna.
- In acest caz diminuarea totala va fi determinata prin inmultirea numarului de luni de 55 cu diminuarea pentru o luna de 0,50 % rezulta o diminuare totala de 27,50 %.
Scris de: Anuta Laurentiu la data: 02/14/2017 11:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumesc pentru raspunsurile prompte si deosebit de clare, explicite.
Va felicit pentru tot ceea ce faceti pentru acest popor.
Cu stima,
Anuta Laurentiu
Scris de: Anuta Laurentiu la data: 02/14/2017 11:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumesc pentru raspunsurile prompte si deosebit de clare, explicite.
Va felicit pentru tot ceea ce faceti pentru acest popor.
Cu stima,
Anuta Laurentiu
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1