Subiect "Dosar pensionare partial anticipata" Deschis de Cadea Tatiana Maria la data: 02/13/2017 2:48pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Dosar pensionare partial anticipata
Scris de: Cadea Tatiana Maria la data: 02/13/2017 2:48pm
Gen:feminin
Data nasterii:15.06.1958
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna seara.
Ma numesc Cadea Tatiana Maria si va rog sa ma sfatuiti unde sa ma adresez pentru a obtine informatii cu privire la dosarul pentru acordarea pensiei partial anticipate depus la data de 15.11.2016 la CJP Dolj.
Fac aceasta solicitare, deoarece la depunerea dosarului ,mi s-a comunicat de catre functionara de la ghiseu ca vor fi probleme ,dat fiind faptul ca la contestatia facuta catre Comisia Centrala de Pensii ,in data de 27.10.2014 ,pentru nerecunoasterea grupei a II-a de munca de catre CJP-Dolj,nu s-a primit pina la aceasta data raspuns.
Contestatia s-a facut in urma respingerii dosarului de pensie din 21.07.2014, pe motiv de neindeplinire a stagiului complet de cotizare(nu m-i s-a recunocut grupa de munca pe motiv ca sint de profesie economist).
Mentionez ca din 2014 m-am reangajat si am efectuat stagiul complet de cotizare.
Va multumesc.
Cadea Tatiana Maria
Re: Dosar pensionare partial anticipata
Scris de: la pensie la data: 02/14/2017 6:58am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 15 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In privinta pasilor care trebuie urmati trebuie sa faceti o distinctie intre dosarul depus in anul 2014 si cel in anul 2016.
- Pentru dosarul din anul 2014 daca vreti sa urmati pasul urmator considerati ca raspunsul este nefavorabil si aveti dreptul sa renuntati la aceasta actiune sau sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal) pentru recunoasterea stagiului de cotizare in grupa de munca.
- Pentru dosarul din anul 2016 daca v-ati completat stagiul de cotizare si nu ati mai depus la dosar adeverinta pentru stagiul in grupa de munca ar trebui sa va fie calculata pensia anticipata partiala fara a avea nicio influenta vechiul dosar. Avand in vedere ca de la depunerea dosarului a trecut o perioada mai mult decat normala puteti trece la pasii urmatori adica, contestatie la Comisia Centrala de Contestatii si apoi deschidere actiune in justitie.
Este posibil ca intarzierea dosarului sa fie prelungita pentru faptul ca mai lucrati si in cazul solutionarii dosarului pana la incetarea activitatii pensia sa fie suspendata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1