Subiect "Calcul iesire la pensie !" Deschis de Ovezea Mircea la data: 02/14/2017 10:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul iesire la pensie !
Scris de: Ovezea Mircea la data: 02/14/2017 10:27am
Gen:M
Data nasterii:03.07.1957
Stagiul de cotizare:28 ani,10 luni
Alte date:11 ani grupa II a.
Intrebare:Buna ziua, va rog frumos sa mi calculati si mie toate genurile de pensie sa pot vedea cand ma pot pensiona.
Va multumesc anticipat.
Re: Calcul iesire la pensie !
Scris de: la pensie la data: 02/15/2017 4:45am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 03 iulie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiul de 11 ani in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 7 luni.
Pentru stagiul de 11 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 63 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 3 ani si 5 luni si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani. La acest calcul va poate ajuta un eventual stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar care se ia in calcul.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata deoarece pentru aceasta trebuie sa va completati stagiul de cotizare cu 3 ani si 5 luni si sa realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul un eventual stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Scris de: Ovezea Mircea la data: 03/10/2017 10:20am
Stagiul de cotizare:28 ani,10 luni
Alte date: 20,2 ani gr. II a. 1,4 Ani stagiul militar.
Intrebare: Buna ziua, revin cu niste date suplimentare si va rog sa mi faceti un nou calcul pt toate genurile de pensie. Si daca ma incadrez sa pot plati anticipat. Am mai adaugat 11 ani de grupa II a si s au facut 20,2 ani de grupa II a, plus armata. Va multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 03/13/2017 2:29am
De la 11 ani la 20 ani nu este diferenta de 11 ani ci numai de 9 ani.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 03 iulie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 20 ani in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 5 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul de cotizare asimilat si realizati un stagiu de cotizare total de 35 ani si 2 luni.
Pentru stagiul de 20 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni adica in data de 03 ianuarie 2018
Pentru a va putea pensiona cu pensie anticipata partiala la varsta de 60 ani adica in data de 03 iulie 2017 ar trebui sa va completati stagiul de cotizare cu 1 an si 2 luni. Aceasta completare se poate face prin incheierea unui contract cu Casa de pensii conform legii 186/2016 si plata unei contributii pentru 1 an si cca 2 luni, anterioare, in intervalulul 01 ianuarie 2016 si o data pana in 26 aprilie 2017 daca in acea perioada nu ati fost angajat. In acest caz suma care trebuie platita este de cca 4000 lei.
Nu putem aprecia daca aceasta solutie este avantajoasa pentru dv.
Scris de: Ovezea Mircea la data: 07/03/2017 11:36am
Stagiul de cotizare:28ani,10 luni
Alte date:21 ani de grupa a II a
Intrebare: Azi mi a fost respins dosarul de pensie anticipate partial pe motiv ca la una din adeverintele de grupa mi a cerut si Scrisoarea 124 DA/19.10.1995 !!
Despre ce poate fi vorba daca adeverinta de grupa are trecuta pe ea toate hotararile de govern si toate deciziile pentru grupa? Va multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 07/05/2017 1:16am
Regretam ca nu putem sa va ajutam deoarece nu cunoastem aceasta scrisoare.
Presupunem ca incadrarea locurilor de munca la intreprinderea in care ati lucrat a fost stabilita prin aceasta scrisoare trimisa de ministerul tutelar.
Va sfatuim sa cereti relatii la Casa de pensii teritoriala sau la intreprinderea la care ati lucrat stagiul respectiv.
Scris de: Ovezea Mircea la data: 10/18/2017 5:28am
Stagiul de cotizare:33 ani,10 luni 1 zile
Alte date:GR II-a 21 ani,2 luni,25 zile,perioada asimilata 1 an,5 luni,6 zile
Intrebare:Am revenit cu noi date din Decizia de respingere a pensiei anticipate partial. In cei 33,10 ani si 1 zile de vechime sunt si 14 luni platite . Sa inteleg ca perioada de 1 an 5 luni si 1 zi necalculata este armata care nu se baga la pensia anticipate partial? Atunci pe data de 03.01.2018 la varsta de 60,6 ani pot iesi la pensie pentru limita de varsta daca se adauga cei 1 an 6 luni si 1 zile fara sa mai platesc inca 14 luni cat mi-ar trebui pt pensie limita de varsta? Va rog frumos sa-mi refaceti si mie calculul.
Va multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 10/19/2017 1:43am
Datele nu sunt clare nici dupa completarile facute acum.
Luam in calcul urmatoarele date :
- Stagiul de cotizare efectiv lucrat 28 ani si 10 luni din care 21 ani lucrati in grupa II (considerand ca veti clarifica situatia acelei scrisori nominalizate in decizia de respingere a dosarului de pensie anticipata partial)
- Stagiul militar de 1 an si 5 luni.
Pentru stagiul de 21 ani in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de 35 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 21 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni adica in data de 03 ianuarie 2018 fara a fi nevoie sa va completati stagiul de cotizare deoarece la aceasta reducere se ia in calculul stagiului de cotizare necesar si stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1