Subiect "adev. grupa deosebita" Deschis de MANOLE GEORGETA la data: 02/14/2017 2:31pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
adev. grupa deosebita
Scris de: MANOLE GEORGETA la data: 02/14/2017 2:31pm
Gen:F
Data nasterii:29/11/1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:De la 01/04/1978 pina la09/10/1991,am lucrat in gr 2,deci 13 ani si 6 luni,trecuti in cartea de munca(asa cum v-am scris).Firma la care am lucrat s-a desfiintat din 1991 si nu stiu de unde lua adev. de grupa.
Intrebari:La depunerea dosarului ptr. pensie,este obligatoriu si depunerea adev. de grupa daca este trecut in cartea de munca ? Multumesc !
Re: adev. grupa deosebita
Scris de: la pensie la data: 02/15/2017 8:00am
In legislatia pensiilor se prevede ca pentru dovedirea stagiilor de cotizare in grupele de munca sa se prezinte adeverinte intocmite conform prevederilor legale din perioada in care au fost eliberate adeverintele.
Adeverintele care se elibereaza in prezent pentru stagii in gr II de munca trebuie sa fie conforme cu modelul prezentat in anexa 14 prezentat in anexa 14 la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
Evidenta stagiilor lucrate la o societatea este pastrata in arhiva de personal a acesteia. La incetarea activitatii unei societati arhiva de personal este preluata in administrare de o alta societatea cu acordul filialei arhivelor statului din acel judet. Societatea care a luat in administrare arhiva de personal a societatii la care ati lucrat are obligatia sa va elibereze, contra cost, a unei adeverinte cu stagiul lucrat de dv la societatea desfiintata.
Deci dv trebuie sa gasiti societatea care a preluat arhiva de personal a societatii la care ati lucrat dupa desfiintarea acesteia si cautarea trebuie sa o incepeti de la filiala judeteana a Arhivelor Statului din judetul in care s-a aflat societatea desfiintata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1