Subiect "Calculate punct pensie" Deschis de eugen la data: 03/01/2017 9:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calculate punct pensie
Scris de: eugen la data: 03/01/2017 9:21am
Gen:M
Data nasterii:1953
Stagiul de cotizare:45 ani+grupa 2 a
Alte date:La pensie de 1 an
Intrebare:Aşi dori să intreb dacă la calculul punctului de pensie la L.V se adaugă (se calculează) şi orele suplimentare.Menționez pe o perioadă de 10 ani în fiecare lună se acumulau un nr de ore care erau plătite.La dosarul de pensionare a fost anexată adeverința angajatorului unde a fost specificat venitul (salarul) lunar din contract care era mai mic decât cel realizat cu orele suplimentare.Dacă da ce mă sfătuiți să fac.Menționez sunt deja la pensie de 1 an.
Re: Calculate punct pensie
Scris de: la pensie la data: 03/02/2017 4:31am
Nu ati precizat perioada in care ati lucrat aceste ore suplimentare deoarece in diverse perioade legislatia a fost diferita astfel :
- In perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 veniturile obtinute pe orele suplimentare nu au intrat in baza de calcul si nu se iau in calculul punctajului pensiei. Fac exceptie cele lucrate pe santier care pot fi luate in calcul daca se deschide o actiune in justitie la tribunal, daca se invoca decizia ICCJ 5/2010.
-In perioada dupa 01 aprilie 2001 pentru veniturile realizate din ore suplimentare se plateste CAS si intra in calculul pensiei.
Cititi mai multe amanunte pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1