Subiect "Pensie serviciu" Deschis de Istodorescu mariana la data: 03/04/2017 5:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie serviciu
Scris de: Istodorescu mariana la data: 03/04/2017 5:31am
Gen:feminin
Data nasterii:25.06.1958
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:am lucrat 22 ani in tribunal,grefier,sunt pensionară pe caz de boala gradul II,din anul 2013.Vreau sa stiu daca pensionandu-ma anticipat ,la data pensionării la limita de vârstă,pierd pensia de serviciu.
Re: Pensie serviciu
Scris de: la pensie la data: 03/06/2017 2:39am
Pensiile de serviciu pentru grefieri se acorda conform modificarilor aduse legii 567/2004 de catre legea130/2015. Conform acestor prevederi la varsta de 60 ani vi se va acorda o pensie de serviciu. Pensia de serviciu nu se poate cumula cu pensia din sistemul public de pensii (de invaliditate, anticipata sau pentru limita de varsta) ci se va acorda pensia mai avantajoasa.
In sistewmul public de pensii aveti urmatoarele drepturi :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 25 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 lun si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala. . Diminuarea depinde de stagiul de cotizare pe care il veti avea la depunerea dosarului.
Nu intelegem din ce cauza vreti sa va pensionati anticipat deoarece aceasta pensie este mai mica decat pensia de invaliditate si daca la data pensionarii cu pensie de invaliditate aveati stagiul de cotizare de 33 ani in prezent beneficiati si de scutire de a va prezenta la comisia de expertiza a capacitatii de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1