Subiect "pensie anticipata" Deschis de Frumosu Gica la data: 03/05/2017 12:21pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Frumosu Gica la data: 03/05/2017 12:21pm
Gen:feminin
Data nasterii:25.07.1959
Stagiul de cotizare:37 ani, 7 luni, 4 zile
Alte date:
Intrebare:Buna seara! Sunt nascuta pe 25.07.1959. Pe 01. 02.2016 m-am pensionat anticipat dupa 37 de ani si 7 luni de serviciu. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot reangaja. in ce conditii? cat ar trebui sa mai lucrez(obligatoriu)? ma mai pot pensiona anticipat? S-ar recalcula pensia?
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 03/06/2017 6:45am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 25 ianuarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca sunteti pensionata cu pensie anticipata partiala nu puteti cumula pensia cu salariu. In aceste conditii trebuie sa alegeti fie pastrati pensia si nu va reangajati fie va reangajati si faceti cerere la Casa de pensii pentru suspendarea pensiei anticipate partiale.
La varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni pensia anticipata partiala se va transforma din oficiu (fara cerere) in pensie pentru limita de varsta si atunci va puteti reangaja fara sa renuntati la pensie.
Scris de: frumosu gica la data: 03/07/2017 11:12am
Gen:feminin
Data nasterii:25.07.1959
Stagiul de cotizare:37 ani, 7 luni
Alte date:
Intrebare:daca renunt la pensie anticipata si ma mai angajez pentru 6 luni, ma pot pensiona din nou anticipat?
Scris de: la pensie la data: 03/07/2017 12:40pm
Decizia pentru pensie anticipata sau anticipata partiala care nu a fost anulata, prin cerere, timp de 30 zile de la data comunicarii ramane definitiva si nu mai poate fi anualata pana la transformarea ei in pensie pentru limita de varsta. Aceasta poate fi insa suspendata pe perioada in care va angajati. Dupa terminarea perioadei de angajare se face cerere pentru repunerea in plata a aceleiasi pensie fara a fi recalculata. Perioadele lucrate pe perioada in care pensia anticipata sau anticipata partiala a fost suspendata se iau in calcul numai la transformarea acestora in pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1