Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de iacob eugen la data: 03/07/2017 6:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: iacob eugen la data: 03/07/2017 6:21am
Gen:M
Data nasterii:29 iulie 1955
Stagiul de cotizare:25 ani
Alte date:12 ani in grupa 1 de munca(perioada 1975-1987).Intre antre anii 2000 si prezent este in pensie de handicap.
Intrebare:Care este data la care fratele meu poate sa iasa in pensie pentru limita de varsta?
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/07/2017 7:47am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 29 iulie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 12 ani in gr I are dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 6 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate (nu de handicap) si realizeaza un stagiu total de cotizare mai mare de stagiu complet de cotizare.
Pentru stagiul de 12 ani lucrat in conditii speciale are dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si se poate pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Daca a avut depus la dosarul de pensie de invaliditate dovada stagiului de cotizare lucrat in gr I de munca este posibil ca pensia de invaliditate sa fi fost transformata in pensie pentru limita de varsta pentruca acesta transformare se face din oficiu (fara cerere). Va sugeram sa mergeti la Casa de pensii si sa intrebati acest aspect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1