Subiect "valoare penalizare" Deschis de stoian la data: 03/09/2017 10:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
valoare penalizare
Scris de: stoian la data: 03/09/2017 10:16am
Gen:M
Data nasterii:9.01.1958
Stagiul de cotizare:35 ani si o luna
Alte date:
Intrebare:Va rog ,daca stiti cat este (in procente),valoarea maxima a penalizarii pentru pensia anticipata partiala.Va mai rog daca o adeverinta de grupa 2 eliberata in anul 1998 este valabila si eventual unde pot verifica.Ma intereseaza valabilitatea deoarece societatea nu mai exista si arhiva a luat foc ,deci alta nu mai pot obtine din alta parte. Va multumesc .
Re: valoare penalizare
Scris de: la pensie la data: 03/10/2017 3:42am
Asa cum v-am precizat in raspunsul anterior diminuarea pensiei anticipate depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la acea data. In cazul dv daca o cereti in 09 ianuarie 2018, atunci aveti stagiul de cotizare de 35 ani si 1 luna si nu beneficiati de stagiu suplimentar si reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, diminuarea este de 30 %.
Adeverinta pentru stagiul in grupa de munca obtinuta in 1998 este valabila daca a fost eliberata conform prevederilor legale de la data eliberarii. Pentru a verifica valabilitatea adeverintei adresati-va la ghiseul Casei teritoriale de pensii de care apartine domiciliul dv.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1