Subiect "Contract de asigurare cu casa de pensii" Deschis de DAN la data: 03/12/2017 6:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Contract de asigurare cu casa de pensii
Scris de: DAN la data: 03/12/2017 6:21am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua se merita sa inchei un contract de asigurare cu casa de pensi, acei bani o sa ti dea la varsta de pensionare, cat mai este lunar cotizatia la casa de pensii si care este stagiul minim de cotizare.multumesc
Re: Contract de asigurare cu casa de pensii
Scris de: la pensie la data: 03/13/2017 4:42am
Daca ne cereti parerea trebuie sa ne dati si datele necesare analizei.
Incheierea unui contract de asigurare sociala cu casa de pensii poate fi facuta in urmatoarele cazuri :
- Deschiderea dreptului la pensie in cazul in care aveti un stagiu mai mic decat cel necesar. In acest caz eficienta acestui cotract este cea mai mare.
- Cresterea stagiului de cotizare in vederea micsorarii diminuarii pensiei anticipate partiale. In acest caz eficienta acestui cotract este medie.
- Cresterea punctajului mediu al pensiei. In acerst caz eficienta este foarte mica (ma mica decat a unui depozit bancar) si dupa opinia noastra nu justifica efortul financiar
Completarea stagiului de cotizare se poate face prin doua modalitati :
1- Prin incheierea unui contract cu Casa de pensii conform legii 186/2016 pentru o perioada anterioara daca in acea perioada nu ati fost angajat.
2- Prin incheierea unui contract cu Casa de pensii conform art 6 alin (2) din legea 263/2010 pentru o perioada viitoare.
Din cele contracte cel de la nr 2 este mai avantajos pentruca se plateste contributia lunara mai mica. Pe acest contract contributia lunara in anul 2017 este de 291 lei. Suma asigurata 1096 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1