Subiect "INFORMATII DESPRE DATA PENSIONARE" Deschis de CARMEN STOIAN la data: 03/13/2017 11:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
INFORMATII DESPRE DATA PENSIONARE
Scris de: CARMEN STOIAN la data: 03/13/2017 11:29am
Gen:FEMININ
Data nasterii:13.07.1968
Stagiul de cotizare:04.1986-10.1998 12 ANI 6 LUNI GR.1( DIN CARE 3 ANI AM STAT ACASA 1 AN INGRIJIRE COPIL + 2 ANI CM TOT PENTRU COPIL).CEI TREI ANI DE STAT ACASA AU FOST IN INTERVALUL FEBR.1994_MARTIE 1997 SI ERAM ANGAJATA LA CFR.

5 LUNI SOMAJ + 10 LUNI FARA SERVICI
COND. SPECIALE 12 ANI 4 LUNI
COND. NORMALE 3 ANI 6 LUNI
Alte date:
Intrebare:1. CEI 3 ANI DE INGRIJIRE COPIL + CONCEDIU MEDICAL IN CARTEA DE MUNCA SUNT TRECUTI LA GRUPA 1. ESTE CORECT ? SE IA IN CALCUL GRUPA 1?
2. DACA CEEACE ESTE TRECUT LA PUNCTUL 1 ESTE CORECT, CAND POT IESI LA PENSIE?
3. DACA NU ESTE CORECT PUNCTUL 1, CAND POT IESI LA PENSIE?
4. DACA INTR_UN AN AM 11 LUNI COND. SPECIALE SI 1 LUNA CONCEDIU DE ODIHNA LEGAL, SE IAU IN CALCUL 12 LUNI LA CONDITII SPECIALE SAU NU?
5. PENTRU VECHIMEA INTEGRALA CONCEDIUL DE ODIHNA SE SCADE SAU NU?
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS
Re: INFORMATII DESPRE DATA PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 03/14/2017 9:19am
Datele privind stagiul de cotizare sunt prezentate neclar.
Am luat in calcul ca aveti un stagiu tota de 25 ani si 9 luni (inclusa si perioada de somaj) din care 9 ani si 6 luni lucrat in gr I si 12 ani si 4 luni lucrat in conditii speciale.
Perioada de intrerupere pentru crestere copil nu este recunoscuta ca fiind lucrata in gr I dar la cererea dv va vom prezenta raspunsul cu varianta in care sunt recunoscuti si cei 2 ani de concediu pentru incapacitate temporara de munca , ca fiind lucrati in gr I . Pentru aceata varianta raspunsurile vor fi prezentate in paranteze.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 13 iulie 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 9 ani (11 ani) in gr I si 12 ani in conditii speciale aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 10 ani si 6 luni (11 ani si 6 luni) care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 36 ani si 3 luni (37 ani si 3 luni).
Pentru stagiul de 21 ani (23 ani) lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni (11 ani si 6 luni) si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 52 ani si 6 luni (51 ani si 6 luni) adica in data de 13 ianuarie 2021 (13 ianuarie 2020).
Perioada concediului de odihna se considera stagiu de cotizare si se ia in calculul acestuia.
Daca ziua lucratoare inaintea intrarii in concediu de odihna a fost lucrata in grupa de munca perioada concediului de odihna se considera lucrata in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1