Subiect "Modificari in legislatie" Deschis de Groza Ion la data: 03/24/2017 8:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Modificari in legislatie
Scris de: Groza Ion la data: 03/24/2017 8:45am
Gen:M
Data nasterii:6.02.1955
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:
Intrebare:In perioada 2000-2007 pe langa salariul de baza de la o societate am mai beneficiat si de indemnizatie de administrator la alte 2 societati care au platit contributia CASS. Aceste din urma contributii se iau in calculul punctului de pensie ? In caz afirmativ, cum se iau ? Prin insumarea punctajului sau prin insumarea veniturilor ?
Re: Modificari in legislatie
Scris de: la pensie la data: 03/26/2017 8:22am
Sumele castigatie la alt loc de munca pe langa cel de baza sunt luate in calculul pensiei.
Calculul se face prin calculul sumelor dar nu este nicio diferenta fata de insumarea punctajului.
Pentru sumele castigate inainte de 01 aprilie 2001 trebuie sa prezentati adeverinta de la angajatori si s-ar putea sa aveti mici dificultati. Cereti informatii suplimentare de la Casa de pensii.
Pentru sumele castigate dupa 01 aprilie 2001 nu veti avea dificultati si nu trebuie sa prezentati adeverinta. Pentru aceste sume puteti face o verificare cerand la Casa de pensii „Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001”. Vi se va elibera o situatie in care veti gasi sumele lunare pentru care s-a platit CAS si care intra in calculul punctajului pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1