Subiect "plata diferentelor recalculare pensie" Deschis de Gh. Martin la data: 03/25/2017 12:09pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
plata diferentelor recalculare pensie
Scris de: Gh. Martin la data: 03/25/2017 12:09pm
Gen:M
Data nasterii: 18.02.1951
Stagiul de cotizare: peste 45 de ani
Alte date:
Intrebare: Conform art. 107 alin (3), pensia poate fi recalculata prin adaugarea unor venituri care nu au fost luate in calcul la stabilirea pensiei, iar la alin (5), legea prevede ca sumele rezultate se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea. Intrucat o instanta (tribunal) a stabilit diferit de solicitarea expresa prin cererea de chemare in judecata (ex. cererea de recalculare depusă la casa de pensii pe 10.08.2016, iar in hotarare este de 15.12.2016 si nu 01.09.2016, respectiv ziua urmatoare inreg. dosarului la tribunal), va intreb daca aveti cunostinta de vreo modificare a legii pensiilor in acest sens, sau instanta de judecata hotaraste, mai nou, ca data de recalculare, data inreg. dosarulu?.
Re: plata diferentelor recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 03/27/2017 5:11am
Datele prezentate sunt neclare si nu putem face nicio analiza.
In art 107 alin (3) si (5) din legea pensiilor 263/2010 se refera la cazul in care sunt venituri care nu au fost luate in calculul pensiei din cauza ca nu au fost prezentate acte doveditoare si aceste acte doveditoare se depun ulterior prin o cerere de recalculare.
In cazurile in litigiu in care Casa de pensii nu a luat in calcul actele depuse impreuna cu cererea de recalculare si se deschide o actiune in justitie data de acordare a drepturilor poate fi diferita astfel :
- Daca la actiunea in justitie nu ati prezentat alte doveditoare in afara celor depuse prin cererea de recalculare la Casa de pensii atunci drepturile trebuie acordate incepand cu luna urmatoare datei in care depus cererea de recalculare la Casa de pensii.
- Daca la actiunea in justitie ati prezentat acte suplimentare fata de cele anexate la cererea de recalculare la Casa de pensii data de acordarea dreptului trebuie stabilita prin hotararea judecatoreasca.
Scris de: Gh. Martin la data: 03/27/2017 5:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: La cererea de chemare în judecată nu au fost depuse alte documente pentru recalculare, decât adeverința de la angajator depusă inițial la Casa de pensii. La alți colegi (fiind aceeași speță), plata diferențelor s-a făcut conf. art. 107. De aceea m-am gândit că poate a intervenit vreo modificare în acest sens. Mulțumesc.
Scris de: la pensie la data: 03/27/2017 7:46am
In aceasta situatie nu au fost modificari ale legislatiei pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1