Subiect "Programul gratuit de calculare a pensiei." Deschis de Miron A. la data: 03/27/2017 4:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Programul gratuit de calculare a pensiei.
Scris de: Miron A. la data: 03/27/2017 4:02am
Gen:M
Data nasterii:05.11.1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In programul gratuit de calculare a pensiei, la rubrica "Conditii speciale", nu se poate introduce perioada reala de lucru in aceste conditii.
Eu am lucrati in gr.I 19 ani si 1 luna si in rubrica se pot introduce ori 25 de ani ori nimic.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Re: Programul gratuit de calculare a pensiei.
Scris de: la pensie la data: 03/28/2017 1:59am
Programul de calcul a fost conceput in perioada in care era in vigoare legea 19/2000, care acorda anumite avantaje pentru cei care realizau 25 ani in conditii speciale. Din 01 ianuarie 2011 a intrat in vigoare legea pensiilor 263/2010 care a abrogat legea 19/2000 si care nu mai acorda acele avantaje. Deci dv lasati in acea caseta „Nu”.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1- Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1983 - iulie 1985 3 %
Intre august 1985 - iulie 1990 6 %
Intre august 1990 - martie 1992 9 %
Introduceti acest spor in coloana sporuri in % cumulat cu celelalte sporuri.
2 In anii 2001 si 2002 ati introdus salarii mai mari decat salariile limita pentru care s-a retinut CAS. Aceste salarii sunt indicate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu influenteaza rezultatul calculului deoarece programul face automat limitarea.
3 Pe perioada stagiilor lucrate in grupa I de munca se acorda un punctaj suplimentar. Acest punctaj suplimentar il putem calcula noi daca, dupa ce faceti modificarea de la punctul 1 reveniti si atunci va vom da si alte indrumari daca ne precizati si data cand intentionati sa va pensionati.
Scris de: Miron A. la data: 03/28/2017 6:26pm
Gen:M
Data nasterii:05.11.1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

1.Am introdus sporul de vechime asa cum mi-ati indicat.

2.In anii 2001 si 2002 am introdus salariile din declaratiile nominale depuse de angajator.
Intrebare: Daca programul face automat limitarea nu sunt dezavantajat la calcul pentru diferenta dintre salariul din declaratia angajatorului si salariul limitat ?

3.Intentionez sa ma pensionez in jurul datei de 1 iulie, plus minus 1 luna pentru ca inca nu sunt lamurit care indice de corectie ma avantajeaza inainte sau dupa 1 iulie, aceasta ar fi o INTREBARE pentru dumneavoastra.
Va multumesc inca odata pentru marele ajutor acordat.
Scris de: la pensie la data: 03/30/2017 4:32am
Salariile luate in calculul punctajului pensiei nu pot fi mai mari decat cele limita indicate de noi. Este probabil fie ca dv sa fi luat din situatia angajatorului sumelor realizate nu cele pentru care s-a platit CAS, fie ca angajatorul sa fi facut eroarea sa plateasca CAS pentru sume mai mari de 3 salarii medii brute pe economie utilizate la fundamentarea bugetelor asigurarilor sociale de stat din acei ani. Si in un caz si in altul Casa de pensii nu ia in calcul o suma mai mare.
In ceeace priveste data de depunere a dosarului pensiei dv hotarati iar noi va putem spune opinia noastra. Noi credem ca optim ar fi sa il depuneti atunci cand aveti dreptul, adica in 05 mai 2017, deoarece astfel veti beneficia de indicele de corectie de 1,14 si apoi veti beneficia si de cresterea valorii punctului de pensie. Noi mai credem ca este bine sa depuneti dosarul cu mult inainte de 01 iulie 2017 pentruca presupunem ca functionarii de la Casa de pensii vor incerca sa puna diverse piedici.
Depunerea dosarului mai inainte nu va afecteaza financiar daca angajatorul este de acord sa lucrati in continuare pana la primirea deciziei de pensionare.
Am calculat punctajul suplimentar care vi se acorda pentru intervalele precizate a fi lucrate in gr I si pentru datele introduse in program si a rezultat un punctaj de 18,5969 puncte. Acest punctaj se introduce in pagina de intrare in caseta „Punctaj suplimentar grupa de munca”.
Dupa ce introduceti acest punctaj faceti urmatoarele corectii :
- Calculati punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu iesit din calcul cu indicele de corectie de 1,14 daca depuneti dosarul de pensie inainte de 01 iulie 2017.
-Calculati valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie (917,50 lei pana in 30 iunie 2017).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1