Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de ELENA la data: 03/28/2017 4:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: ELENA la data: 03/28/2017 4:26am
Gen:feminin
Data nasterii:06.04.1965
Stagiul de cotizare:33ani
Alte date:1983-1993 am lucrat in gr.2
Intrebare:sunt nevazatoare congenital cu un ochi ,lucrez de 33 de ani,din care 10 in grupa 2,doresc sa-mi dati un raspuns cand ma pot pensiona antiipat partial.va multumesc.
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 03/28/2017 7:48am
In raspunsul nostru nu am luat in calcul faptul ca sunteti nevazatoare cu un ochi pentruca nu ati precizat daca aveti certificat de handicap, ce grad de handicap, din ce data aveti certificatul de handicap si data dobandirii handicapului inscrisa in certificatul de handicap.
In aceste conditii raspunsul este:
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 06 februarie 2028 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 10 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de si realizati un stagiu total de cotizare de 35 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 10 luni adica in data de 06 februarie 2026.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 62 ani si 10 luni adica in data 06 februarie 2023. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Daca reveniti cu datele indicate mai sus vom reface calculul in functie de aceste date.
Scris de: ELENA la data: 03/29/2017 5:31am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:MULTUMESC!
Scris de: ELENA la data: 04/07/2017 7:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:VA ROG FRUMOS SA MI DATI UN RASPUNS CONCRET SI SA PURCED IN CONSECINTA.
DUPA PAREREA MEA PT.CEI 10 ANI DE GRUPA PRIMESC REDUCERE 2 DECI POT IESI LA PENSIE PT.LIMITA DE VARSTA LA 60 DE ANI,INSA EU DORESC PENSIE ANTICIPATA PARTIAL.
NU POT SA IES LA VARSTA DE 55 DE ANI SI CU STAGIUL DE COTIZARE DE 36 DE ANI?
CU SPERANTA CA M-AM FACUT INTELEASA VA MULTUMESC FRUMOS.
Scris de: la pensie la data: 04/10/2017 4:46am
Noi v-am inteles si avem speranta ca ne veti intelege si dv.
Raspunsul nostru anterior a continut o mica eroare si raspunsul corect este
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare de 62 ani si 10 luni cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 10 luni adica in data de 06 februarie 2026.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu anticipare de 5 ani fata de varsta standard de pensionare de 62 ani si 10 luni adica la varsta de 57 ani si 10 luni, in data 06 februarie 2023 deoarece reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca de 2 ani nu se cumuleaza cu anticiparea de 5 ani pentru pensie anticipata partiala.
Scris de: ELENA la data: 04/10/2017 6:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:acum am inteles ,va multumesc din suflet pt.lamurire.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1