Subiect "Intrebare" Deschis de Petrica Dumitru la data: 03/30/2017 5:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Intrebare
Scris de: Petrica Dumitru la data: 03/30/2017 5:42am
Gen:m
Data nasterii:20.02.1956
Stagiul de cotizare:41 de ani
Alte date:
Intrebare:Am lucrat 30 de ani in ture 12/24(240 de ore lunar). Cum se calculeaza pensia?
Re: Intrebare
Scris de: la pensie la data: 03/31/2017 7:57am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 20 februarie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Pensia dv se calculeaza astfel
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind veniturile obtinute lunar (dovedite prin documente), pe toata perioada lucrata, la salariul mediu brut pe economie din acea luna, anuntat de Institutul National de Statistica.
Aceste salarii le gasiti pe site-ul nostru la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
- Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare dintr-un an calendaristic la 12 indiferent de numarul de luni lucrate pe an.
- Se calculeaza punctajul total realizat prin suma punctajelor anuale pe toata perioada lucrata
- Se calculeaza punctajul mediu anual prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare. In cazul dv s-ar folosi stagiul complet de cotizare de 35 ani .
- Se calculeaza punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu anual cu indicele de corectie acordat prin decizia de pensionare. In anul 2017 se acorda indicele de corectie de 1,14 daca va pensionati inainte de 01 iulie 2017.
- Daca cereti pensie anticipata partiala se calculeaza punctajul mediu corectat diminuat
- Se calculeaza valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat (diminuat) cu valoarea punctului de pensie din data depunerii dosarului. Daca depuneti dosarul de pensie inainte de 01 iulie 2017 valoarea punctului de pensie este de 971,50 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1