Subiect "Pensionare fara penalizare" Deschis de TRIFANESCU ECATERINA la data: 03/30/2017 7:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionare fara penalizare
Scris de: TRIFANESCU ECATERINA la data: 03/30/2017 7:14am
Gen:F
Data nasterii:04.04.1958
Stagiul de cotizare:1978-1983 facultate la zi,din 16.09.1983 până în prezent - vechime neintrerupta ( in prezent sunt angajata )
Alte date:am lucrat în conditii deosebite (grupa a II a) 7(şapte) ani ,3 luni si 15 zile(100%)
Intrebare:Am facut o simulare de calculare a pensiei ,in programul dumneavoastra si ca o observatie ,nu am stiut cum sa introduc perioadele de somaj si le-am asimilat in tabel fara venituri,am completat veniturile pana in luna mai 2019, cand ar fi data pensionării la limită de varsta, nu am tinut cont de anii lucrati in gr.II şi doresc să stiu dacă am procedat corect la simularea de calcul a pensiei ,daca valoarea reiesita a acesteia e cat de cat corectă si la ce dată m-aş putea pensiona fără penalizare.Vă mulţumesc!
Re: Pensionare fara penalizare
Scris de: la pensie la data: 03/31/2017 8:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 mai 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 7 ani in conditii deosebite aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 1 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare si realizati un stagiu total de cotizare de 40 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 1 luna adica in data de 04 mai 2018.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii:
1- Nu ati introdus corect sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1986 - septembrie 1988 3 %
Intre octombrie 1988 - martie 1992 6 %
2 Daca intentionati sa va calculati pensia pentru limita de varsta fie ca beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca sau nu beneficiati introduceti si stagiul asimilat pentru perioada studiilor universitare. Pentru aceasta introduceti in pagina de intrare la „data inceperii activitatii” data inceperii facultatii iar pe perioada facultatii selectati codul „F” fara a introduce salarii.
3 Introducerea salariilor pe perioade viitoare va duce la o usoara modificare lunara a rezultatului calculului.
4 Pentru perioada lucrata in grupa de munca se acorda un punctaj suplimentar pe care il putem calcula noi daca reveniti si ne precizati aceasta perioada sub forma de la zi/luna/an la zi/luna/an dupa ce introduceti sporul de vechime indicat de noi. Atunci va vom da si si alte indicatii.
Scris de: TRIFANESCU ECATERINA la data: 04/05/2017 5:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru răspunsul anterior.
Revin cu compleările la observaţiile dumneavoastră astfel:
1.Am introdus corect sporul de vechime conform observaţiei dvs.;
2.Am introdus data inceperii facultăţii ,marcaând cu F ,toţi anii de facultate ;
3.Reluând introducerea datelor am gasit câteva greşeli pe care le-am corectat ;
4.Perioada lucrată în grupa a II a de muncă este: 16.09.1983-31.12.1990.
Multumesc mult !
Scris de: la pensie la data: 04/06/2017 2:14am
Am calculat punctajul suplimentar care vi se acorda pentru intervalele precizate a fi lucrate in gr II si pentru datele introduse si a rezultat un punctaj de 1,58728 puncte. Acest punctaj se introduce in pagina de intrare in caseta „Punctaj suplimentar grupa de munca”
Dupa aceasta pentru cresterea preciziei de calcul faceti urmatoarele corectii :
1 Calculati punctajul mediu anual impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv conform legii pensiilor 263/2010 este de 31 ani si 1 luna (31,08333)
EX 44,5/31,08333 = 1,43164 puncte
2 Calculati punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu calculat la punctul 1 cu indicele de corectie din data depunerii dosarului. De exemplu in anul 2017 pana la 01 iulie este 1,14
EX : 1,43164 X1,14 = 1,63207 puncte.
3 Calculati valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat calculat la 2 cu valoarea punctului de pensie din data depunerii dosarului.Iin anul 2017 pana la 01 iulie este de 917,50 lei
EX 1,63207 X 971,50 = 1585,56 lei rotunjit 1586 lei.
Scris de: TRIFANESCU ECATERINA la data: 04/06/2017 3:45am
"Referitor la introducerea punctajului suplimentar pentru grupa de munca" am o intrebare ,deoarece cand am mai reluat ,dupa primele observatii ale dvs.introducerea datelor , a trebuit sa introduc din nou veniturile lunare din toti anii ,acestea nu imi mai apareau în programul dvs..Vă rog sa imi spuneţi daca aceasta este singura variantă pentru a introduce punctajul calculat de dvs.pe prima pagina ,respectiv si introducerea din nou a totii anii lucraţi sau pot regasi datele introduse anterior salvate ?" Mulţumesc mult !

la pensie :
Am calculat punctajul suplimentar care vi se acorda pentru intervalele precizate a fi lucrate in gr II si pentru datele introduse si a rezultat un punctaj de 1,58728 puncte. Acest punctaj se introduce in pagina de intrare in caseta „Punctaj suplimentar grupa de munca”
Dupa aceasta pentru cresterea preciziei de calcul faceti urmatoarele corectii :
1 Calculati punctajul mediu anual impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv conform legii pensiilor 263/2010 este de 31 ani si 1 luna (31,08333)
EX 44,5/31,08333 = 1,43164 puncte
2 Calculati punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu calculat la punctul 1 cu indicele de corectie din data depunerii dosarului. De exemplu in anul 2017 pana la 01 iulie este 1,14
EX : 1,43164 X1,14 = 1,63207 puncte.
3 Calculati valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat calculat la 2 cu valoarea punctului de pensie din data depunerii dosarului.Iin anul 2017 pana la 01 iulie este de 917,50 lei
EX 1,63207 X 971,50 = 1585,56 lei rotunjit 1586 lei.
Scris de: la pensie la data: 04/07/2017 1:54am
Este singura modalitate si am observat ca ati folosit-o deja fara incidente.
Nu intelegem ce s-a intamplat atunci cand s-au sters datele si este greu de gasit explicatia daca defectiune nu persista.
Scris de: TRIFANESCU ECATERINA la data: 04/07/2017 3:47am
Mulţumesc mult pentru răspunsurile pe care le-am primit şi care "m-au luminat" în încurcata lume a "pensionării".Succes pe mai departe!

Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1