Subiect "Pensie anticipata partial" Deschis de Chifu la data: 04/01/2017 10:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partial
Scris de: Chifu la data: 04/01/2017 10:39am
Gen:F
Data nasterii:27.04.1958
Stagiul de cotizare:20.07.1982 pana in prezent
Alte date: 1977-1982 facultate la zi si10.10.1983-17.09.1990 gr.II
Intrebare:1.Cu ce penalizare ma pot pensiona la 1.09.2017?
2.Am facut o simulare de calcul cu programul dumneavoastra dar fara gr2 ca nu am stiut cum sa procedez.Ma puteti ajuta si sa-mi spuneti cat rezulta pensia? Se obtine pensia integrala la care se aplica penalizarea? Multumesc
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 04/03/2017 2:51am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 27 mai 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 6 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 1 an si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru studii universitare si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani.
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 1 luna adica in data de 27 mai 2018.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Daca cereti pensie anticipata partiala in 01 septembrie 2017 diminuarea pensiei va fi de 2,25 %.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1La calculul pensiei anticipate partiale nu se ia in calcul perioada facultatii, aceasta se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta.
2- Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa (la acest calcul nu se ia si perioada facultatii):
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre august 1985 - iulie 1987 3 %
Intre august 1987 - martie 1992 6 %
Introduceti acest spor in coloana sporuri in %.
3 In anii 2004 si 20014 ati introdus salarii mai mari decat salariile limita pentru care s-a retinut CAS. Aceste salarii sunt indicate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu influenteaza rezultatul calculului deoarece programul face automat limitarea.
4 Pe perioada stagiilor lucrate in grupa II de munca se acorda un punctaj suplimentar. Acest punctaj suplimentar il putem calcula noi daca, dupa ce faceti modificarea de la punctul 2 reveniti si atunci va vom da si alte indrumari .
Scris de: Chifu la data: 04/04/2017 2:22am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am facut modificarea indicata de dumneavoastra referitoare la spor si am scos anii de facultate. Veniturile pt 2004-2014 le-am luat din adeverinta de la Casa de pensii pt determinarea stagiului de cotizare si a punctajului mediu.

Va rog sa ma ajutati cu calculul pt perioada cu gr2, ca sa vad cam cat ar fii pensia anticipata partiala la 1.09.2017. Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 04/04/2017 10:02am
Regretam ca nu am fost mai expliciti privind sporul de vechime indicat la nr 1 in mesajul anterior. Acolo am vrut sa intelegeti ca inainte de august 1985 sporul de vechime este „0” si incepand cu august 1985 vi se acorda spor de vechime. Deci faceti rectificarea necesara.
Am calculat punctajul suplimentar de care beneficiati pentru stagiul lucrat ingr II de munca si acesta este de 1,81095 puncte. La acalculul acestui punctaj am avut in vedere sporul de vechime corect inainte de august 1985. Pe acest punctaj il introduceti in pagina de intrare in caseta „Punctaj suplimentar grupa de munca”. Atentie folositi punctul in loc de virgula.
Dupa corectiile aduse la sporul de vechime sintroducerea acestui punctaj faceti urmatoarele corctii la rezultatul iesit
1 Calculati punctajul mediu anual impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv conform legii pensiilor 263/2010 este de 31 ani si 10 luni (31,83333)
EX 50,64472/31,83333 = 1,59093 puncte
2 Calculati punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu calculat la punctul 1 cu indicele de corectie acordat in anul 2017 pana la 01 iulie de 1,14 daca va pensionati pna atunci.
EX : 1,59093 x 1,14 = 1,81366 puncte.
3 Calculati punctajul mediu corectat, diminuat inmultind punctajul mediu corectat calculat la punctul 2 cu procentul de diminuare al pensiei anticipate partiale
4 Calculati valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat, diminuat calculat la 3 cu valoarea punctului de pensie stabilit in anul 2017 pana la 01 iulie de 917,50 lei daca va pensionati pana atunci
Scris de: Chifu la data: 04/04/2017 12:57pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am facut modificarile si va multumesc pentru ajutor.
La punctul 1 cred ca e o mica eroare, deoarece stagiul complet de cotizare in cazul meu este 31 ani si 1 luna deci impart la 31,08333. Am aflat cat este pensia anticipata.
Ca sa aflu pensia fara penalizare adaug anii de facultate si refac calculele de la punctele 1;2 si 4?
Va multumesc foarte mult. Numai bine.
Scris de: la pensie la data: 04/04/2017 2:53pm
Este corecta observatia privand stagiul complet de cotizare, gresala este a noastra deoarece la al doilea mesaj am facut calculul pentru o alta data de nastere.
Si a doua observatie este corecta privind modul de calcul al pensiei pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1