Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de Olimpia Lukacs la data: 05/02/2017 2:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: Olimpia Lukacs la data: 05/02/2017 2:17am
Gen:f
Data nasterii:6 noembrie 1958
Stagiul de cotizare:30 ani 2luni 27zile
Alte date:
Intrebare:Daca doresc sa platesc la Casa de pensii anticipat cele 12 luni care imi lipsesc pentru a intra in pensie anticipata partiala incepand cu data de 1 iunie 2017 de la ce data pot depune dosarul de pensionare<1 iunie 2017 s-au trebuie sa mai astept un an fiind o plata anticipata. Va multumesc anticipat!
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 05/02/2017 6:49am
Completarea stagiului de cotizare pentru o perioada trecuta se poate face prin contract de asigurare sociala conform prevederilor legii 186/2016.
Art 1 alin (1) din aceasta lege prevede ca pot beneficia de acest drept persoanele care nu au calitatea de pensionari iar dv conform datelor din un mesaj anterior in prezent beneficiati de pensie de invaliditate. Deci nu puteti incheia un astfel de contract.
Deasemeni din acelasi mesaj stim ca pe perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate ati lucrat cu jumatate de norma si v-am sfatuit sa mergeti la ghiseul Case de pensii sa va confirme daca acest stagiu se ia in calculul stagiului de cotizare pentru pensie anticipata partiala. Daca nu va deranjaza sa ne comunicati rezultatul in cazul in care ati fost la Casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1