Subiect "Grupa speciala cei care au avut-o inainte de aprilie 2001, pot binefecia de grupa acum in continuare?" Deschis de Diaconu Maria la data: 05/06/2017 11:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupa speciala cei care au avut-o inainte de aprilie 2001, pot binefecia de grupa acum in continuare?
Scris de: Diaconu Maria la data: 05/06/2017 11:55am
Gen:Femeiesc
Data nasterii:1.01.1956
Stagiul de cotizare:38 ani si 6 luni
Alte date:grupa speciala pana in aprilie 2001, cand a fost sistata conform legii nou aparute.
Intrebare:Am fost personal civil(personal didactic) la o scoala speciala din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor(Ministerul Justitiei). Pana in aprilie 2001 eu am avut grupa speciala de munca. Dupa aceasta data nu am mai primit grupa, am mai lucrat pana in mai 2016, cand am iesit la pensie la limita de varsta. Intrebare: Din aprilie 2001 pana in mai 2016 pot primi acum grupa? Ar fi vorba de 15 ani, deci 7 ani si jumatate in plus. Daca DA, ce trebuie sa fac eu, ce documente in plus sa duc la Casa de Pensii sau ce cerere sa fac, pentru a putea beneficia de grupa de munca care a fost taiata civililor in aprilie 2001? Va multumesc!
Cu stima,
Re: Grupa speciala cei care au avut-o inainte de aprilie 2001, pot binefecia de grupa acum in continuare?
Scris de: la pensie la data: 05/08/2017 2:04am
Pentru a beneficia de incadrarea in grupele de munca angajatul trebuie sa lucreze in un loc de munca pentru care angajatorul a intocmit documentatia de incadrare in grupele de munca si a depus-o la Casa de pensii, cu toate avizele si aprobarile necesare.
Deci dv ati lucrat in un astfel de loc de munca pana in 31 martie 2001. De la aceasta data legislatia de incadrare in grupele de munca a fost schimbata si angajatorii trebuiau sa intocmeasca o alta documentati pentru incadrarea locurilor de munca in grupele de munca, conform noii legislatii.
Noi presupunem ca daca ati lucrat in acelasi loc de munca dupa 01 aprilie 2001 si nu ati mai primit grupa de munca locul dv de munca nu se mai incadra in grupa de munca in conformitate cu noua legislatie si angajatorul nu a mai intocmit documentatia necesara incadrarii.
Dupa parerea noastra trebuie sa va interesati daca angajatorul a intocmit documentatia de incadrare in grupa de munca a locului dv de munca si dupa 01 aprilie 2001 si numai daca angajatorul a intocmit aceasta documentatie aveti dreptul sa cereti adeverinta pentru stagiu in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1